Kaynaşlı-Yörükler Yaylası Off-Road Yarışları Başladı

Düzce Otomobil Sporları ve Off-Road Derneği tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Kaynaşlı-Yörükler Yaylası Off-Road Yarışları başladı.

Yörükler Yaylası'nda düzenlenen yarışlarda 1600 ve 2500 cc'lik araçların bulunduğu S-1, 2500 ve 6000 cc'lik araçların yer aldığı S-2 ve genel klasman S3 kategorilerinde 60 yarışçı mücadele ediyor.

İki gün boyunca devam edecek yarışlarda bu gün extrem etap ve normal off-road mücadelesi yapıldı. Farklı klasmanlarda yarışa katılan araçlar parkuru en kısa sürede tamamlayabilmek için kıyasıya mücadele ederken performanslarıyla da renkli görüntüler oluşturdu. Önce çamur havuzunu aşan pilotlar ardından orman içindeki zorlu yola girerek zamanla yarıştı.

DOSOD Başkanı Zafer Altınşık, yarışlara 60 aracın katıldığını belirterek, "Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz yarışlara Samsun, Trabzon, Rize, Karabük, Ankara, İstanbul ve Sakarya illlerinden toplam 60 yarışcı 2 gün boyunca mücadele edecek. Amacımız kentimizi tanıtmak ve turizme destek olmak" dedi.

Müsabakalar sonunda yarışmacıların kazasız evlerine dönmelerini dileyen Altınışık, organizasyon kapsamındaki tüm yarışmacılara başarılar diledi.

Yarışlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Kaynak: AA