Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası

Salon: Gerry Weber

Hakemler: Blaz Markelj,Katarzyna Sokol

İspanya: Munoz, Gomez, Garcia, Rivero, Sanchez, Fernandez

Türkiye: Gözde Kırdar Sonsırma, Bahar Toksoy, Neslihan Demir, Seda Tokatlıoğlu, Büşra Cansu, Naz Aydemir

Setler: 13-25, 18-25, 15-25

Süre: 67 dakika

HALLE -Avrupa Voleybol Konfederasyonu tarafından düzenlenen Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'ndaki 2'nci maçında İspanya'yı 3-0 yendi. Gruptaki ikinci galibiyetini alan A Milli Takım, çeyrek finale direkt yükselme şansını korudu.

Neslihan'ın üst üste aldığı iki sayıyla başlayan 1. sette Türkiye, rakibine oranla üstün bir oyun sergiledi. İspanya'nın hücum ve servis atışlarında yaptığı hataları iyi değerlendiren A Milli Takım, ilk teknik molayı 8-3 önde geçti. Hücumda köşelerden Seda ve Büşra ile etkili olan Türkiye karşısında bir türlü toparlanamayan İspanya, farkın açılmasına engel olamadı. A Milliler, ikinci teknik molasına 16-9 önde girdiği seti 25-13 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de durum farklı olmadı. Molayı iyi değerlendiremeyen İspanya, savunmada açıklar verdi. Pas kalitesini yükseltemeyen ekip, iyi hücum yapamadı. Türkiye ilk teknik molayı 8-4 önde tamamladı. 11-7 gerideyken 3-0'lık seri yakalayan İspanya karşısında oyuncu değişikliğine giden A Milli Takım Antrenörü Massimo Barbolini, Polan Uslupehlivan ve Özger Kırdar Çemberci'yi oyuna soktu. Polen'in sayılarıyla yeniden arayı açan Milli Takım, 2. teknik molayı 16-12 önde bitirdi ve seti 25-18 önde tamamladı: 0-2

Üçüncü sette İspanya orta alandan yaptığı hücumlardan sayı buldu. Servis atışlarından sayı kaybetmeye bu sette de devam eden İspanya'nın, savunmadaki direnci iyice düştü. Motivasyonunu tamamen kaybeden İspanya karşısında çok rahat bir oyun çıkaran A Milli Takım 2. teknik molayı 16-7 önde bitirdi ve seti 25-15 alarak maçtan 3-0 galip ayrıldı.

İlk maçında dün Hollanda'yı 3-2 yenen Türkiye, gruptaki 2. galibiyetini alarak, çeyrek finale direkt yükselme şansını korudu. A Milliler, yarın Almanya maçının ardından grubu birinci sırada bitirirlerse, play-off oynamadan çeyrek finale yükselme hakkını elde edecek.

A Milli Takım ile Almanya arasında yapılacak grubun 3. ve son maçı, yarın TSİ 19.00'da başlayacak.

Kaynak: AA