28. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası

İSTANBUL - 28. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası İstanbul'da sona ererken, Türkiye 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalyayla takım halinde birinci oldu.

Boksa, sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği ve Dünya Boks Birliği'nde uzun yıllar Türkiye'yi başarıyla temsil eden merhum Ahmet Cömert anısına Ataköy'deki ismi verilen spor salonunda düzenlenen turnuvada, 12 ülkeden 70 sporcu mücadele etti.

Türkiye'nin 14'ü milli takımlarda mücadele eden 24 boksörle temsil edildiği 4 gün süren organizasyonda ay-yıldızlılar, 10 sıkletin 6'sında finale çıktı.

Final müsabakalarında rakiplerini yenen, 64 kiloda Ural Karslıoğlu, 91 kiloda Seyda Keser, 91+ kiloda Ali Eren Demirezen ile rakibi final mücadelesine çıkmayan 81 kiloda Avni Yıldırım altın madalya kazandı.

56 kiloda Abdullah Dursun ve 60 kiloda Furkan Ulaş Memiş gümüş madalyada kalırken, 46-49 kiloda Tolgahan Öztürk, 52 kiloda Muhammed Emin Taha Doğan, 69 kiloda Abdulkerim Kadıoğlu ve Önder Şipal ile 81 kiloda Burak Aksın bronz madalya elde etti.

Takımlarda birinci Türkiye

Türkiye'nin yanı sıra 11 takımın da yer aldığı turnuvayı, ay-yıldızlılar birinci bitirdi.

Milli takımın, 4 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalyayla zirvede tamamladığı turnuvada, 2 altın, 1 gümüş, 3 bronz madalya alan Macaristan ikinci, 1 altın, 3 gümüş, 1 bronz madalya kazanan Büyük Britanya ise üçüncü oldu. İlk üç sırayı, Rusya, Avustralya, Bulgaristan, İsveç, Kazakistan, Kosova, Makedonya ve Galler takip etti.

Türk Milli Takımı'nın şampiyonluk kupasını Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç verdi.

Kaynak: AA