Yılmaz Vural, Başbakan Erdoğan'a Seslendi

Milli takımı çalıştırmak istediğini her fırsatta dile getiren tecrübeli teknik direktör Yılmaz Vural, katıldığı televizyon programında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Başbakanım, halk milli takımın başında beni istiyor" dedi.

TRT Spor'da Oğuz Tongsir'in sunduğu programa konuk olarak katılan Yılmaz Vural, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in iki takımı birden çalıştırmasına da gönderme yapan tecrübeli teknik adam, "Türkiye bana madalya vermedi ya. Bir takımın başındayken maçı bırakıp gittim. Fair-play ödülü almam lazımdı. Böyle bir ülkede bu iş olmaz. Sayın Başbakan'a sürekli çağrıda bulunuyorum. Bu iş siyasetsiz olmaz. Şimdi duyuyoruz Başbakan Fatih Hoca'yı getirdi deniyor. Yapma Başbakanım ya. Senin o kadar işin var ki bu ülkede, bırak futbolu kendi haline. Ben de Başbakan'la görüşmek istiyorum. Çünkü özerk değil. Bir kez daha müdahale et. De ki, 'ben futbola el koydum '.Başbakanım, halk milli takımın başında beni istiyor. Benim çalıştırdığım takımlarda taraftar sayısı artar. Küme düşsek bile iyi top oynarız. Milli takımda yabancı teknik adam başarılı olamaz. Ben Türkçe anlaşamıyorum oyuncularla o nasıl anlaşacak?" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in hem Galatasaray hem de milli takımı çalıştırmasına da gönderme yapan Vural, "Yılmaz Vural olmasa ne yapacak Türkiye. Kolay mı? 60 yaşındayım ben. 28 yılımı verdim renkli adam olabilmek için. Fatih hocam sen zaten sarayın sahibisin, bırak milli saray da başkasına kalsın. Fatih Terim, Şenol Güneş hangi antrenörleri yetiştirdi? Ben antrenör olacağım diye inşaatlarda çile çektim. Salak mıyım bana Fenerbahçe'yi, milli takımı verin diyorum ? Verin arkadaşım bakın neler olacak. Türkiye'nin en çok maç yöneten hocasıyım. Halkın sevgilisiyim ama hiç beni düşünmüyorlar. Futbolcular modern gladyatördür. Futbolcu biraz parlıyor hemen altına araba yanına sarışın bayan veriyorsunuz. Bu yanlış. 22 takım çalıştırdım. 2 takım dışında diğer takımların hepsini ben bıraktım. Bursaspor'a her gittiğim senelerde 16. aldım 5. bitirdim. Bursaspor, Türkiye'nin Milan'ı" diye konuştu.

Kaynak: İHA