Ömer Onan'ın Milli Takım Üzüntüsü

Capodistria - KOPER - ERCAN DOĞAN - 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası için Slovenya'ya gelen ancak sakatlanarak kadrodan çıkarılan milli oyuncu Ömer Onan, turnuvada yer alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ömer Onan, son şampiyona heyecanını yaşamak için Slovenya'ya geldiğini belirterek, "Bu şampiyona benim son turnuvam olacaktı. Sonrasında milli takıma veda edecektim. Oynayamamak beni üzdü" dedi.

Kamp döneminde 50 gün boyunca turnuvada oynamak için çalıştığını hatırlatan tecrübeli oyuncu, "Arkadaşlarımın hepsiyle birlikteydim. Onlarla sahada mücadele edememek de üzdü. Onlarla birlikte sahada olmak onurdur. Yaz başından beri verdiğim emekler boşa gitti. Turnuvayı kaçırmama neden oldu. Ama basketbolda böyle şeyler var" diye konuştu.

Bu turnuvayı kaçırmasının ardında milli takım konusunu tekrar düşünüp düşünmeyeceği yönündeki soruyu ise Ömer Onan şu şekilde yanıtladı:

"Büyük konuşmayı sevmem ama artık bizim için yeter. Kolay değil. Belli yaşa geliyoruz. Seneye 36 yaşında olacağım. Ağır bir sezon geçirip milli takıma gelmek zor olur. Artık öbür arkadaşlarımın zamanları gelmiştir. Yeni oyuncular gelir. Turnuvanın gidişatı da önemli. Asıl amaç İspanya'daki Dünya Şampiyonası'na gidebilmekti. Olmazsa eleme oynayacağız. Yeni takımın kurulup, yeni organizasyon olması hayırlı olur."

-"Üç maçı da kazanacak güçteyiz"

Milli oyuncu, kaybettikleri iki karşılaşmaya rağmen kalan maçları kazanabilecek güçte olduklarını dile getirdi.

Yenilgilerin ardından bu tür turnuvalarda geri dönüşlerin her zaman yaşandığına dikkati çeken Ömer Onan, "Başarısızlıkta kendimi sıyırmak istemedim. Burada kalmaktaki en büyük amacım buydu. Hep birlikte başarırız veya başarısız oluruz. Ekip olarak dağılmadık. Takım, saha içinde mücadelesini ortaya koyduğunda kazanacaktır" diye konuştu.

Gruptaki iki maçta iyi oynamadıklarını anlatan tecrübeli basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama turnuvalar uzun. Şu an için işimiz çok zor. Ama üçte üç yapacak takımın kapasitesi var. Sadece o enerjiyi ve ışığı sahaya vermemiz gerekiyor. Rusya ve Yunanistan yenilmeyecek takımlar değil. Tarz olarak bize benziyorlar. Pivotları pivot, oyun kurucuları oyun kurucu. Diğer takımlar dış şuta dayalı oynuyor. Yunanistan ve Rusya boy olarak bize yakın. Önemli olan bizim saha içindeki konsantrasyonumuz. Dağılmamamız ve demoralize olmamamız lazım. İki basket yedik mi dağılıyoruz. Moralli olursak herkesi yeneriz."

Kaynak: AA