Bostanlıspor’un Yeni Başarısı

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun Manisa’da Atatürk Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlediği Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonasında Bostanlıspor’un eksik ve genç kadrosuyla Türkiye Beşincisi olması büyük başarı olarak nitelendirildi.

Bostanlıspor’un Türkiye’de sualtı ragbisinin en önde gelen 2 kulübünün ardından 3. kulüp durumuna gelmesi ve bu alanda havuzu olmayan, çalışmaları kısıtlı durumda şampiyonaya katılan tek gençlik spor kulübü olmasının dikkatini çeken başkan Avni Erboy, “Gençlerimizin üniversite, belediye ve devlet destekli 8 kulübünün arasından beşinci sırayı alması gerçekten büyük bir başarıdır. 3 as oyuncumuz eğitimleri nedeniyle yurt dışında. Bu nedenle gelemediler. Gençlerden takviyeli, organizasyonda ilk kez yer alan sporcularımızla mücadele ettik. Başarıda emeği olan herkesi kutluyoruz” dedi.

Bostanlıspor’un ortaya koyduğu oyunu ve aldığı sonuçların otoritelerce de sevinçle karşılandığını ifade eden Erboy, “Sıralamada önümüzde yer alan takımların şampiyon ekiplerin pilot takımları olması ve şampiyonaya katılan tek gençlik spor kulübü olmamız 5.lik derecesini daha da anlamlı kıldı” diye konuştu.

Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonasındaki sıralama:
1. Ege Üniversitesi Kulübü
2. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü
3. Mavi Ege Spor Kulübü
4. Urla Belediye Spor Kulübü
5. Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü
6. Çanakkale Belediyesi Sualtı Sporları Kulübü
7. İzmir Yüzme Triatlon Kulübü
8. Manisa İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü

Kaynak: İHA