Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımlarından Trabzonspor, sezon açılışını yaptı.

19 Mayıs Spor Salonu'nda düzenlenen programda ilk olarak akrobatik basketbol takımı gösterileri sunuldu. Farklı tarzları ve ilginç basket atışlarıyla seyircilerin beğenisini toplayan gösteri sonrasında takımın bu sezonki kadrosu tanıtıldı.

Alkışlar eşliğinde salona giren ve taraftarları selamlayan oyuncuları tek tek tebrik eden Trabzonspor Basketbol Kulübü Başkanı Abiş Hopikoğlu, bir sezonun ardından yeniden Beko Basketbol Ligi'ne dönmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Göreve gelmelerinin ardından çok kısa sürede önemli hamleler yaptıklarına işaret eden Hopikoğlu, "Türk basketbolunun en deneyimli isimlerinden Nihat Mala'yı genel menajerlik görevine getirdik. Ardından transferde Kaya Peker ve Tutku Açık gibi iki önemli oyuncuyla arka arkaya anlaşma yaptık. Geçen sezon sayı krallığı yarışında üçüncü olan Penney, ABD'li genç pivot Cooley de aramıza katıldı" diye konuştu.

-"Transferde Aziz Yıldırım engeliyle karşılaştık"

Hopikoğlu, Fenerbahçe Ülker'den transfer ettikleri Can Maxim Mutaf'ı alırken bazı zorluklar yaşadıklarını belirterek, "İki aydır Can Maxim Mutaf'ı almak için uğraşıyorduk ama sürekli Aziz Yıldırım engeli ile karşılaştık. En sonunda Fenerbahçe Kulübü içerisinde Trabzonspor'un dostluğuna inanan bazı kişilerin devreye girmesiyle de bu transferi gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Beko Basketbol Ligi'nde ilk sekiz takım arasında kalarak sezonu tamamlamayı amaçladıklarını ifade eden Hopikoğlu, şunları söyledi:

"Normal sezonu bu şekilde tamamlayarak, play-off'a kalmak ve bir sonraki sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil etmek istiyoruz. Geç başlamamıza rağmen hazırlık döneminde takımımız gayet iyi bir antreman programı gerçekleştirdi. Takımımızın bu sezon hem kupa, hem de ligde yüzümü güldüreceğine ve kentimize heyecan yaşatacak sonuçlara imza atacağına gönülden inanıyorum."

Hopikoğlu, konuşmasının ardından oyuncularla birlikte taraftarları selamlayarak, fotoğraf çektirdi.

Çeşitli ışık gösterilerinin de sunulduğu sezon açılışı, Resul Dindar konseriyle devam etti.

Kaynak: AA