"12 Dev Adam" Umudunu Kaybetmedi

Capodistria - KOPER - ERCAN DOĞAN - 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda D Grubu'ndaki iki maçını yitiren A Milli Takım, tur için umudunu kaybetmedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, yarın karşılaşacakları Yunanistan'ı yenerek tur umutlarını kalan maçlara taşımak istediklerini söyledi.

Erdenay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ı 2010 Dünya Şampiyonası'nda yendiklerini hatırlatarak, "2009'da uzatmada yenildik. Bizden üstün olmayan bir ekip" dedi.

Şampiyonadaki her maçın zor olacağını bildiklerini ifade eden Harun Erdenay, "Ama iki maçı da kaybedeceğimizi beklemiyorduk. Bütün planları değiştiren durum oldu" ifadelerini kullandı.

Grubun ilk mücadelesinde Finlandiya'ya karşı iyi savunma yaptıklarını anlatan menajer Erdenay, "İyi hücum yapamadık. İtalya'yı ise savunmada durduramadık. Yüksek yüzdeyle oynadılar. Ama biz de atışlarını bozacak direnci yapamayınca iki maçı da kaybettik. Şimdi 3 maçımız var. Hem oyuncularla konuşmalarımızda hem de izlediğimiz videolarda eksiklere baktık. 'Neleri yapamıyoruz?' diye konuşup Yunanistan maçına çıkacağız."

Yunanistan'ın, grubun en güçlü takımı olduğunu ve turnuvanın da favorisi durumunda bulunduğunu savunan Harun Erdenay, "İtalya ve Finlandiya'dan da güçlü bir takım. Yunanistan'ı 2010'da yendik. 2009'da uzatmada kaybettik. Bizden üstün olmayan bir ekip. Ancak şu anki moral durumumuzu düzeltmezsek zor gözüküyor. İki maçın oyunculara verdiği moralsizlik var. Bir gün ara iyi oldu. Biraz daha maçları unutup kazanmak ve şansımızı devam ettirmek için mücadelemizi vereceğiz" şeklinde konuştu.

-"Takımda gerilim var"

Erdenay, takımda diğer turnuvalara göre daha fazla gerilimin olduğunu ifade etti.

Oyuncuların önceki şampiyonalara göre fazla stresli ve gerilim içinde bulunduğunu anlatan Harun Erdenay, "Takımda başarıya kenetlenme ve üst düzeye gitme düşüncesi var. Daha turnuvaya gelmeden eleştiriler başlamıştı. Bu takımın dışarıda başarılı olamadığı ve madalya alması gerektiği söyleniyordu. Gerçekten o baskıyı hissettiler. Finlandiya maçında rahat değildiler. Gergin de başladılar. Bunun da iki maçta bir miktar etkisi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Gruptan çıkma olasılıkları ile ilgili soruyu ise Erdenay, "Üç galibiyetimiz sonrası Rusya'nın Finlandiya'yı yenmesi yetiyor. Rusya'nın yine Finlandiya'yı yenmesi halinde iki galibiyet de yetebiliyor. O da üçlü averaj durumunu getiriyor. Bu durumda Rusya, Finlandiya ve Türkiye maçlarına bağlı bir durum ortaya çıkaracak" şeklinde yanıtladı.

-Oyuncuların görüşleri

A Milli Takım oyuncusu Sinan Güler ise mücadelelerini artırmaları gerektiğini söyledi.

Sinan Güler, iki maçta çeşitli nedenlerden dolayı iyi basketbol oynamayadıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Mücadelemizi artırmamız gerekiyor. Kazanmak zorunda olduğumuz Yunanistan karşılaşması var. Kolay olmayacaktır. Ama umuyorum ki sahada daha farklı görüntü çizerek galibiyete ulaşırız. İstediğimiz gibi hücum yapamıyoruz. Savunmada da nedense rakip takmın yüzdeli oynamasından dolayı kırılgan bir yapıya geçtik. Öyle olunca istediğimiz gibi hücum yapamadık. Çok top kaybımız var. Bir şekilde çözüm bulmak zorundayız."

Yarın kiminle oynadıklarının öneminin olmadığını kaydeden milli oyuncu, "Yunanistan tecrübeli oyunculara sahip ve önemli Avrupa ekolünden bir rakip. Tek önemli olan konu sahaya çıkıp mücadele etmek" şeklinde görüş belirtti.

Ömer Onan'ın yerine kadroya davet edilen Birkan Batuk ise turnuvaya iyi başlangıç yapamadıklarını ancak hala kazanabilecekleri üç maçın olduğunu dile getirdi.

Kaybetikleri iki maçı unutup sahaya çıkmaları gerektiğini kaydeden genç oyuncu, "İyi savunma ve hücum yapıp, yüksek yüzdeyle galibiyeti alarak gruptan çıkma şansını bulmak istiyoruz. Takımdaki her oyuncu birbirinden kaliteli. Ancak bir türlü ritmimizi yakalaymadık. İlk maçın sonucu ikinci maça da yansıdı. Artık yarına konsantre olmalıyız. Moralimiz iyi ve yarın daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Birkan Batuk, henüz süre alamaması ile ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Buraya geldiğim için çok şanslıyım. Çünkü Tanjevic'in, Ömer Onan'dan sonra beni düşünmesi mutluluk verici. Bu bir gururdur. Oynayıp oynamamak önemli değil. Benim yerimde olmak isteyen birçok oyuncu var. Oynarsam da elimden geleni yapacağım. Ağabeylerim de bana güveniyor."

Kaynak: AA