Uşak Üniversitesi Turnuvası Başladı

Beko Basketbol Ligi takımlarından Tofaş, Aliağa Petkim, İçel Bşb.

ve Uşak Sportif Kulüpleri’ nin katıldığı Uşak Üniversitesi Turnuvası' nın ilk gün karşılaşmaları tamamlandı.
Turnuvanın ilk maçı Aliağa Petkim ile Tofaş arasında oynandı. Saat 16:00’da başlayan karşılaşma Uşak Üniversitesi 1 Eylül Kampüsü içerisindeki Spor Salonu' nda gerçekleşti. Aliağa Petkim-Tofaş müsabakasının ilk yarısını Aliağa Petkim 27-26 ile önde bitirdi. Maçın ikinci yarısında baskılı oyununu devam ettiren Aliağa Petkim sahadan 62-55 galip ayrıldı.

Günün ikinci maçı Uşak Sportif ve İçel Büyük Şehir Belediyesi arasında oynandı. Karşılaşma başlamadan önce Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ve Uşak Protokol üyeleri de spor salonuna gelerek karşılaşmayı izleyenler arasında yerini aldılar. Karşılamanın başından sonuna kadar rakibine üstünlük kuran Uşak Sportif karşılaşmanın ilk yarısını 50-32 önde tamamlarken, maçın sonunda da sahadan 94-73 galip ayrılarak rakiplerine gözdağı verdi.

Karşılaşmaların ikinci günü ilk maçı saat 16:00’da Tofaş Spor Kulübü ve İçel Bşb. ile başlayacak. Bu maçın hemen ardından 2. maç saat 18:30’da Aliağa Petkim ve Uşak Sportif arasında oynanacak.

Uşak’ta düzenlenen bu turnuva vesilesi ile Uşak Üniversitesi Spor Salonu ilk defa profesyonel müsabakalara ev sahipliği yapıp görücüye çıktı. Uşak Üniversitesi Spor Salonu modern yapısı ve ışıklandırmasıyla büyük beğeni topladı.

Kaynak: İHA