Şampiyon Güreşçiler Altınla Ödüllendirildi

ÇORUM - Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarı elde eden güreşçileri altınla ödüllendirdi.

Çorum Belediyespor Kulubü Başkanı Zeki Gül ve Güreş İl Temsilcisi Hüseyin Teke, Sırbistan'da düzenlenen Dünya Yıldızlar Güreş Şampiyonası'nda 58 kiloda altın madalya kazanan Selim Kozan, Dağıstan'da yapılan Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda 84 kiloda gümüş madalya kazanan Fatih Erdin ile 41'inci Yaşar Doğu Güreş Turnuvası'nda 120 kiloda bronz madalya kazanan Yalçın Sözen ile Başkan Külcü'yü ziyaret etti.

Çorum'da sporun gelişimi için birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Külcü, bünyesinde birçok branşın yer aldığı Çorum Belediyespor'u, mahalle takımı statüsünden çıkararak ulusal ve uluslararası turnuvalarda mücadele eder hale getirdiklerini söyledi.

Turnuvalarda madalya kazanan güreşçilerin başarısıyla gururlandıklarını ifade eden Külcü, şunları kaydetti:

"Bunun dışında birçok branşta ilimizden başarılı sporcular çıkıyor ve çıkmaya devam edecektir. Bisiklet de bunlardan biri. Yalnızca başarı endeksli bir anlayışla spora hizmet vermiyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki spora yapılan yatırım gençliğe yapılıyor, gençliğe yatırım da geleceğe yapılan yatırımdır. Bu anlayışla spora büyük önem veriyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Uluslararası müsabakalarda madalyalar kazanarak ülkemizi ve kentimizi gururlandıran tüm güreşçilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Onları eğiten ve çalşmalara destek olan antrenör ve yöneticilerimize de teşekkür ediyorum."

Güreşçiler Kozan, Erden ve Sözen de konuşmalarında, kazandıkları başarılardan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, kendilerine verilen destekler nedeniyle Başkan Külcü'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Külcü, yıl içerisindeki turnuvalarda çeşitli başarılar elde eden güreşçileri cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

Kaynak: AA