19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri

İSTANBUL - 19 Yaş Altı Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 1. tur müsabakaları yarın Makedonya'da başlayacak.

Strumica kentinde Makedonya, Türkiye, Karadağ ve Faroe Adaları'nın katılımıyla 11 Eylül Çarşamba gününe kadar sürecek 1. tur elemelerinde Türk Milli Takımı, ilk maçını yarın ev sahibi ekiple oynayacak.

Kukus Stadı'nda yapılacak karşılaşma TSİ 17.00'de başlayacak.

19 Yaş Altı Milli Takımı, elemelerdeki ikinci maçını 8 Eylül Pazar günü Faroe Adaları'yla, son karşılaşmasını ise 11 Eylül Çarşamba günü Karadağ ile yapacak.

-Statü

Toplam 52 takımın 4'erli olarak 13 gruba ayrıldığı 1. eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada tamamlayan ekipler ile tüm gruplar arasında en iyi üçüncü ve ülke puanı en yüksek olan İspanya, elit tura yükselecek.

Gelecek yılın mayıs ayında düzenlenecek ve toplam 28 takımın 4'erli 7 gruba ayrılacağı elit turda ise gruplarını lider tamamlayan 7 ekip, 2014 yılında Macaristan'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na gitmeye hak kazanacak. Ev sahibi Macaristan finallere direkt olarak katılacak.

-Kadro

Teknik direktörlüğünü Mehmet Hacıoğlu'nun yaptığı milli takım kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Muhammed Demirci,Berkant Taşkıran, Batuhan İşçiler,Ozan Tufan, Mustafa Batuhan Altıntaş, Ertuğrul Ersoy,Şevki Çınar,Egemen Zengin, Recep Niyaz,Atabey Çiçek,Fethi Özer,Murat Demir,Gökhan Akkan, Emre Taşdemir, Hasan Ayaroğlu,Doğan Erdoğan,Özgür Özdemir,İbrahim Coşkun.

Kaynak: AA