Makedon Kulüpten, Bursaspor'a Ziyaret

BURSA - Makedonya'nın Üsküp Çayır Belediyesi, Bursaspor yönetim kurulunu ziyaret etti.

Bursaspor başkan yardımcısı Süleyman Baki, 2. başkan Rıdvan Şen ve ve genel direktör Ayhan Barışıcı, Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti'yi ile Makedon heyetini Özlüce Tesisleri'nde ağırladı.

Şen ziyarette yaptığı konuşmada, Bursasporla, Üsküp kentinin takımı olan ve Makedonya 2. Lig'inden Shkupi ile kardeş kulüp olma yönünde protokol yaptıklarını belirtti.

Meciti ise, ziyarette Bursaspor Kulübü ile de birtakım ortak organizasyonlarda bulunmak için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Meciti, ''Kurulduğumuz 2005 yılından bu yana Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi ile Üsküp'te bulunan tarihi Osmanlı eserlerinin restorasyonları ve sosyo-kültürel birçok projede işbirliği içerisinde bulunuyoruz. Üsküp'te bulunan tarihi kulüplerimizden Shkupi ile Bursaspor'un kardeş kulüp olması için girişimlerde bulunduk. Spor adeta bir elçi gibi dünyada toplumları birleştiren çok önemli bir olgu. Yapacağımız işbirliği ile iki toplum arasında olan bütünlüğün daha da pekişeceğine inanıyoruz'' dedi.

Toplantının sonunda Meciti, Şen'e Üsküp konulu bir tablo hediye etti.

Kaynak: AA