Erdener: “İstanbul Sporculara İlham Verecek”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, İstanbul’un olimpiyatları düzenlemeye hak kazanması durumunda sporcuların olimpiyat ruhuna uygun tarihi bir ortam mücadele edeceklerini söyledi.

Buenos Aires'te uluslararası medya için düzenlenen basın toplantısına katılan IOC Üyesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener şunları söyledi:
"İstanbul, 2020 planlama aşamasından beri, şehrin doğal ve mimari güzelliğini oyunlarda kullanılacak 37 spor tesisinin tümünün sunum konseptine dahil etmeyi amaçlıyor. Eğer İstanbul 2020 Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanırsa, sporcular içinde mücadele ettikleri bir şehrin tarihi bir Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın tam anlamıyla bir parçası gibi hissedecekler. Bunun sporculara ilham vererek büyük başarılara ulaşmalarını sağlayacağından şüphem yok. Boğaziçi Köprüsü'nde bir kıtadan diğerine geçen bir maraton koşucusunu, İstanbul'un 2500 yıllık surları yanında yarışan bir triatloncuyu ya da arkadaki Boğaz manzarası önünde smaç atmak için havaya sıçrayan bir voleybol oyuncusunu gözünüzde canlandırın.”

İstanbul'un geçtiğimiz yedi yılda 40'tan fazla büyük spor etkinliğine ev sahibi yaptığını vurgulayan Erdener, “Bu etkinliklere katılan sporcularımızdan aldığımız yanıt ise hep aynı; 'Burada düzenlenecek oyunlarda yarışmak harika olur.' İstanbul, sporcuların daga ileriye gitmelerini sağlayan o büyüye sahip ve 2020 yılında kuracağı bu muhteşem sahnenin merkezinde de sporcular olacak" diye konuştu.

2008 yılında Pekin'de düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda okçuluk dalında altın madalya kazanan Gizem Girişmen ise şunları kaydetti:
“Planımız son derece sağlam çünkü olimpiyat komitelerinin söylediklerine kulak verdik. Geçmiş oyunlar hakkındaki endişelerine çözüm ürettik. Sporcular vakitlerinin yüzde 80'ini olimpiyat köyünde ya da antrenman tesislerinde geçiriyorlar, bu sebeple biz de tesisleri onların ayağına getirdik. Tüm sporcular için tek bir köy sunuyoruz. Antrenman tesisleri köye 15 dakika mesafede ve spor tesislerine ortalama ulaşım süresi ise yalnızca 16 dakika olacak.”

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay da şu değerlendirmede bulundu:
“İstanbul 2020, sporculara performanslarını en üst seviyeye çıkarmak için ihtiyaç duydukları her şeyi sunuyor. Köyün yakınlarında bulunan böyle harika tesisler sayesinde sporcular en iyi yaptıkları şeyi yapmaya odaklanabilecekler. hangi ülkenin formasıyla yarışıyor olurlarsa olsunlar ilk günden bu yanan İstanbul 2020'nin planlarının merkezinde daima tüm sporcuların sağlığı ve performansları oldu.”

Kaynak: İHA