Yüzme

Yüzme Milli Takımı Başdanışmanı Bob Bowman, "Turkcell Yüzme Günleri" etkinlikleri kapsamında genç yüzücülerle bir araya geldi.

Turkcell'den yapılan açıklamada, Bob Bowman'ın Anadolu'nun 17 kentinde başlatılan Turkcell Yüzme Günleri'nin İstanbul ayağına katılarak, Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu'nda 8-12 yaş arası yaklaşık 500 sporcuyla bir araya geldiği belirtildi. Bowman'ın, ayrıca Yüzme Antrenörleri Gelişim Semineri Koç Klinik'te yaklaşık 200 antrenörle tecrübelerini paylaştığı kaydedildi.

Bowman'ın önümüzdeki günlerde kulüpleri ziyaret edeceği ve genç yüzücüleri izleyeceği ifade edildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan yaptığı açıklamada, yüzmede yeni bir dönem başlattıklarını aktararak, "Bob Bowman ile anlaşarak kendisinden alacağımız uzun vadeli danışmanlık ışığında Türkiye'nin her yerinden gelen yetenekli sporcularımızı her türlü bilim dalının desteği ile olimpiyatlara hazırlayacağız" dedi.

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ise, çok güzel bir organizasyona imza attıklarını belirterek, "İstanbul başta olmak üzere, 17 ilimizde binlerce yıldız yüzücü adayı ile bir araya geldik. Amacımız, Türk yüzmesini 2020 hedefiyle başarıya taşımak" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA