Türkiye Olimpian Derneği 2013-2014 Eğitim Yılı Açılış Toplantısı Yapıldı

Türkiye Olimpian Derneği 2013-2014 eğitim yılı açılış toplantısı Marmara Yelken Kulübü’nde yapıldı.

Başkan İbrahim Öztek yaptığı açılış konuşmasında özellikle katılanlar içinde okul müdürlerinin ve öğretmenlerin bulunmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “Zira öğrencilerimize hitap etme, onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırma ve spora yönlendirme konusundaki çalışmalarımızda bizlere en çok yardımcı olan ve en büyük imkanı sağlayan öğretmenlerimizdir” dedi.

Öztek, olimpian amaçlarını şöyle açıkladı:
“Amacımız, bir yaşam biçimi saydığımız Olimpizm felsefesi doğrultusunda tüm gençliğe sporun her çeşidini tanıtmak ve sevdirmektir. Ülkemizde her yaştaki insanımıza spor kültürünü, spor bilincini, olimpizm bilinç ve felsefesini aşılamaktır. Tüm milli veya olimpik takımlara destek sağlamak, bilgilendirici ve bilimsel konferanslar, açık oturumlar, seminerler düzenlemek, araştırma ve yayınlar yapmak, Türk Olimpianlarını bir araya getirmek, onlar için sosyal etkinlikler düzenlemek ve onların onurlu bir yaşam sürmelerini temin için çalışmaktır.

Olimpik felsefenin esası, spor ve kültür eğitimi ile bedene, ruha ve zihne özgü nitelikleri yücelterek, evrensel temel ahlak ilkelerine saygılı nesiller yetiştirmektir. Biz de bu ölçülerde sporcular yetiştirilebilmesi için elimizden gelen maddi ve manevi tüm gücümüzü kullanmaktayız. Öğrencilerimize spor yapabilecekleri imkanları sağlarken, onlar beden eğitiminin her eğitimin üstünde olduğunu örnekleri ile gösterebilmek, sigara alkol ve uyuşturucu ile mücadelede onları yeterince bilgilendirmek, yarışmacı sporcularımıza, spor öğretmeni adaylarımıza spor bilinci, spor kültürü ve olimpik düşünce bilinci konularında faydalı olabilmek, Federasyon yetkilileri ile birlikte; kamplarda sporcularımızı aydınlatarak, daha yüksek performansa ulaşabilmelerini sağlamak, doping konusunda kapsamlı bilgilerle bugün ve gelecekte zararlarını nasıl yok edebileceğimizi anlatmak. Çalışmalarımızı gerçekleştirebilmek için, teorik olarak beyinleri sportif bilgilerle dolu, zamanında yarışmacı olmuş, Avrupa, Dünya hatta Olimpiyat şampiyonalarına katılmış, sporu pratik olarak da özümsemiş değerli arkadaşlarımızla Türk sporunun gelişimi için elele vermekteyiz. Bunun için de sloganımız prensip olarak ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ ata sözüdür” diye konuştu.

Doping konusunda ise başkan Özetek, “Doping, Olimpiyat yemininin çiğnenmesi, haksızlık, ahlaksızlık, hırsızlık ve sporcunun ülkesine karşı işlediği en adi suçtur. Bu olgunun tek suçlusu yalnızca sporcu değildir. Sporcunun eğitimcisinden antrenörüne, teknik kurulundan federasyon başkanına kadar hepsi suçludur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA