Mustafa Akçay, Ptt 1. Lig'deki Performansını Geçti

Spor Toto Süper Lig'de ilk sezonunu geçiren Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, geçen sezon PTT 1. Lig'deki performansını geride bıraktı.

Akçay yönetiminde, geçen sezon 1461 Trabzon, ligde ilk 6 haftada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 11 puan toplarken bu sezon Trabzonspor, 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 12 puan elde etmeyi başardı.

Akçay, bordo-mavili takımda, bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve Lig maçları olmak üzere 13 maçta 10 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, böylece Akçay döneminde yüzde 77'lik bir galibiyet oranı yakaladı.

-Trabzonspor'un Akçay ile maçları

Trabzonspor, Akçay yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0 beraberlikle eleyen Karadeniz ekibi, Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0 sahasında 3-1 yenerek gruplara kaldı. Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi grup maçlarına da deplasmanda Apollon Limassol'u 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yaptı.

Geçen sezonu Avrupa'da golsüz tamamlayarak ilk play-off turunda elenen Kardeniz ekibi, bu sezon ise namağlup yoluna devam ettiği Avrupa kupalarında 7 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak 15 gol kaydetmeyi başardı.

Ligde ise Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor'a yenilen bordo-mavililer, Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Torku Konyaspor'u mağlup ederek 12 puan elde etti.

Bordo-mavililerin Akçay ile bu sezon lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı sonuçlar şöyle:

UEFA Avrupa Ligi

-----------------------------

Trabzonspor-Derry City...............: 4-2

Derry City-Trabzonspor................: 0-3

Trabzonspor-Dinamo Minsk...........: 0-0

Dinamo Minsk-Trabzonpor.............: 0-1

Kukesi-Trabzonspor......................: 0-2

Trabzonspor-Kukesi.......................: 3-1

Apollon Limassol-Trabzonspor........: 1-2

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş-Trabzonspor....................: 2-0

Trabzonspor-Çaykur Rizespor.........: 2-1

Akhisar Belediyespor-Trabzonspor...: 3-0

Trabzonspor-Kardemir Karabükspor.: 1-0

Kayserispor-Trabzonspor..................: 0-1

Trabzonspor-Torku Konyaspor..........: 2-0

Kaynak: AA