MP Antalyaspor - Beşiktaş: 2-0 Maç Sonucu

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Beşiktaş ile Medical Park Antalyaspor karşı karşıya geldi. Siyah beyazlı takım Diarra'nın üst üste attığı gollere cevap veremeyince sahadan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında zirve mücadelesi veren Beşiktaş'la Medical Park Antalyaspor karşı karşıya geldi.

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Medical Park Antalyaspor 2-0 kazanarak üç puanı hanesine yazdırmayı başardı. Mücadelede Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 47 ve 53. dakikalarda Lamine Diarra kaydetti.

Slaven Bilic'in aldığı cezanın ardından oynadığı ilk maçta Beşiktaş, mağlubiyet yaşayarak bu sezonun 2 yenilgisini yaşadı. Bu sonucun ardından Beşiktaş, oynadığı 6 maçın ardından 12 puanda kalırken Medical Park Antalyaspor ise ilk galibiyetini aldı ve 6 puana yükseldi.

BILIC'İN TERCİHLERİ

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Medical Park Antalyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup, Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen'in yanı sıra İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Filip Holosko, Michael Eneramo, Sezer Öztürk ve Uğur Boral 18 kişilik kadroya dahil edilmedi.

AYBABA BAROS'U YEDEK BIRAKTI

Ev sahibi takımda kadroda kaleci Fornezzi ve Deniz Barış yer almadı.

Golcü futbolcu Milan Baroş ise yedek kulubesinde yer aldı.

ORTA ALAN MÜCADELESİ

Mücadeleye iki takım da birbirine üstünlük sağlamayı deneyerek başladı.

Beşiktaş takımı, sezonun ilk 4 maçında gösterdiği üstün oyunu çok koşan ve hızlı hücum deneyen Antalyaspor'a kabul ettirme konusunda güçlük çekerken ilk yarım saat, iki takımın birbirini tartmasıyla geçti.

ATIBA DİREĞE TAKILDI

Karşılaşmada Beşiktaş'ın ilk yarıda yakaladığı en kritik pozisyon direğe takıldığı an oldu.

31. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda uzak direğe gelen topu önce savunma oyuncuları aldı ama daha sonra top Hutchinson'da kaldı ve Hutchinson'ın sert şutu direkten geri döndü.

Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI BAŞLADI, ANTALYA ATTI...

Maçın ikinci yarısına fırtına gibi başlayan taraf ev sahibi Antalyaspor oldu. Kırmızı beyazlı takım, ilk yarı boyunca yapamadığını ikinci yarının ilk dakikalarında geliştirdiği atakla maçta eşitliği bozmayı başardı.

47. dakikada rakip yarı alanın ilk metrelerinde aldığı topla rakiplerinden sıyrılıp ceza alanına girdi ve çok sert bir şutla topu ağlara gönderdi. 1-0

BEŞİKTAŞ'A SOĞUK DUŞ! DIARRA İKİLEDİ...

Karşılaşmada Beşiktaş, yediği ilk golün stresini üzerinden atmamışken ikinci golü de kalesinde görerek adeta soğuk bir duş aldı.

53. dakikada hafif sol kanattan savunma arkasına koşu yapan Diarra'ya atılan uzun topta Senegalli oyuncu topu kontrol edip ceza alanına girdi. Bu kez sol çaprazdan sert şutunda topu bir kez daha ağlarla buluşturdu. 2-0

BILIC'İN YOKLUĞUNDA HAMLELER İŞE YARAMADI

Kalesinde ikinci golü gören Beşiktaş'ta teknik ekip, Bilic'in yokluğunda oyuncu değişiklikleriyle maça müdahale etmeye çalıştı.

Siyah beyazlı takımda 57. dakikada Veli'nin yerine Muhammed, 64. dakikada Olcay'ın yerine Mustafa Pektemek ve 79. dakikada Serdar Kurtuluş'un yerine Necip Uysal oyuna dahil oldu.

Kalan dakikalarda Beşiktaş atak geliştirmekte zorlanırken Medical Park Antalyaspor ise kalesini gole kapamayı başardı ve ev sahibi Antalyaspor sahadan 2-0'lık üstünlükle ayrıldı