Medical Park Antalyaspor - Beşiktaş Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta karşılaşmasında Medical Park Antalyaspor sahasında ağırladığı Beşiktaş’ı ikinci yarıda Diarra’nın ayağından bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 5 hafta sonra galip gelebildiklerini kaydederek, dönüm maçını kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti

Rakibin oyuncularını orta sahada durduklarını ifade eden Aybaba, “Rakibi uzun top oynamaya mahkum ettik. Almeida’ya atılan toplara önlem aldık. Sonrasında her dakikanın lehine geçeğini planladık. Rakip savunmanın zaafiyetleri olduğunu bulduk. Böylede oldu. Oyuncularım sahada büyük bir disiplin ve özveri gösterdi. Diaarra’yı kutluyorum. Çok çalıştık, planladık. Diaarra attığı 2 golle önemli oyuncu olduğunu gösterdi. Oyuncumu kutluyorum. Önümüzde zor maçlarımız var” dedi.

"GALİP GELİNCE RAHAT KONUŞUYORSUNUZ"
"Galibiyette Beşiktaş’ı iyi tanımanızın etkisi var mı?" sorusuna ise Aybaba, “Beşiktaş’ı herkes tanıyor. Planlama ve çalışmamızı ona göre yaptık. Kazanınca rahat konuşuyoruz. Kazanamayınca kimse bizi ciddiye almıyor. Teknik direktör mesleği bu. Türkiye’deki bütün arkadaşlarımız üst seviyededir. Galip gelince ancak konuşuyorsunuz. Bu daha ilk galibiyetimiz. Rize maçını nasıl kazanırızı planlıyoruz. Üst üste kazanılan başarılar bizi geldiğimiz yeri gösterir” cevabını verdi.

"BEŞİKTAŞ’A HEP SAYGI DUYMUŞUMDUR"
Gollerde sevinmemesi ile ilgili soruya ise Aybaba şu cevabı verdi:
"Biz bu duyguları çok yaşadık. Sevinmememin Beşiktaş’la alakası yok. Futbolun içinde insanlık, adamlık, karakterle ilgili bazı şeyler var. Bunları uygulamak zorundasınız. Yaptığınızı işe de saygı duyacaksınız. Beşiktaş’a her zaman saygı duymuşumdur.”
Kırmızı-beyazlı futbolcu Uğur İnceman, 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, “Mutluyuz hem 3 puan, hem moral lazımdı. Antalyaspor olarak yıllar sonra Beşiktaş’ı yendik. Bugün o nedenle tarihi bir gün. Son 5 haftada zaman zaman iyi zaman zamanda kötüydük. Bugün mücadele ve oyun olarak istenilen seviyeye yaklaştık. Daha da iyi olmalıyız. Bizim için 3 puan büyük moral oldu” şeklinde konuştu.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Diarra ise önemli bir 3 puan aldıklarını belirterek, “Çok iyi oynadık. Bu 3 puan doğru zamanda geldi” dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Nicola Jurcevic, ilk yarı iyi oynamadıklarını hatırlatarak, “Devre 0-0 bitti. Oyunun dönüm noktası ikinci yarının başıydı. Hatadan gol yedik ve geriye düştük. Kısa süre içinde ikinci golü yedik. 2. golden sonra oyunu çevirmeye çalıştık. Antalyaspor ofansif adamını kullanarak etkili oldu. İyi günümüzde değildik. Antalyaspor’u tebrik etmeliyiz” diye konuştu.

"Galatasaray maçında yaşanalar isiz etkiledi mi?" şeklindeki soruya Jurcevic, “Bunu söylemek güç. O maçı unutmak için elimizden geleni yaptık. İyi antrenmanlar yaptık. Rakip üzerinde analizler yaptık. Rakibimiz kontra atakta etkiliydi. Bu doğrultuda çalışmalar yaptık. Galatasaray’ı bahane olarak konuşmak mantıklı olmayacaktır. Bu bahane gibi olur ve doğru olmaz” cevabını verdi.

Jurcevic, “Takım halinde iyi değildik" diyerek, "İyi pas yapamadık, agresif değildik. Topun bizde kalmasında becerikli değildik. Rakip ofansif adamını kullanarak iki gol attı. İki hata sonunda, iki gol yedik. İç açıcı performans değildi. Muhammet ve Mustafa Pektemek’i oyuna aldım. Gol gelse oyun değişebilirdi. Maç 2-1’e gelecek oyunda olmadı. Bu akşam kaybettik” şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu Motta ise iyi ve kötü işler yaptıklarında bunun tüm takıma bağlı olduğunu belirterek, “Galatasaray maçında iyi oynadık. Ama skoru yakalayamadık. Bu maçta da iyi oynamadık ve skoru yakalamadık. Önümüzde maçlar var. Bu maçı unutmak zorundayız. 4 maç üst üste kazandık. Belli oyun sistemimiz var. Kendi oyunumuzu sahaya yansıtamadık. Rakipte iyi oynadı. Galibiyeti hak ettiler” dedi.

Siyah-beyazlı bir diğer futbolcu Muhammed de maça durgun başladıklarını ifade ederek, "İkici yarının başında gol yedik. Oyundan düştük ardından ikinci gol yedik. Ardından toparlandık oyunu lehimize çevirdik ama skoru değiştiremedik. İnşallah gelecek hafta iyi oynayıp 3 puanı almak istiyoruz. 4 maçlık seri yakalamıştık. İnşallah gelecek hafta bu seriye yeniden başlarız” şeklinde konuştu.

Maçın ardından moralinin bozuk olduğu gözlenen Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, özel otomobili ile stattan ayrıldı.

Kaynak: İHA