Kayseri Erciyesspor - Kayserispor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Kayseri Erciyesspor kendi evinde Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, “İlk devre her iki taraf adına da pozisyon olan ama gol eksiği olan bir maçtı. Maç 2-2 de bitebilirdi. Bakıldığı zaman 1-1 bitti. İkinci devre bizim pozisyonumuz daha fazlaydı. 1-0’dan sonra takımın gösterdiği direnç daha iyiydi. Tribünde az sayıda da olsa gelen taraftarlara teşekkür ediyorum. Mücadele sahada yapıldı. Onlar da güzel bir şekilde her iki tarafı destekledi. Türk futbolunun ihtiyacı olan bir görüntüydü. İnşallah örnek olur” diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor kalecisi Jorgaçeviç ise karşılıklı pozisyonların olduğunu belirterek, “Rakip takım da çok iyi pozisyonlar buldu. İki takımın da kazanabileceği bir maçtı. İleride toplayabileceğimiz çok maçlar var” derken, Yasin ise, “Maça çok iyi hazırlandık. İlk derbimizdi. Sahada uyum iyiydi. Üç puanı hak ettiğimizi düşünüyorum ama Kayserispor da iyi mücadele etti” dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ
Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, güzel bir derbi olduğunu dile getirerek, "Ne varsa sahaya yansıtmaya çalıştı. Taraftar ilgisi fazla olsaydı daha güzel derbi olurdu. İlk 15 dakika da arka arkaya gol pozisyonları yakaladık. Bunları gole çevirseydik farklı bir maç olurdu. Golü bulmamıza rağmen, duran toplarda güçlü olan Erciyesspor golü buldu. Çok iyi futbol oynadığımızı söyleyemeyiz ama oyuncular elinden geleni yaptı. Galibiyete ihtiyacımız vardı ama olmadı. Takımın içinde biraz tedirginlik oluyor. İstediğimiz futbolu sahaya yansıtmakta zorlanıyoruz. Gaziantep maçı ile birlikte çıkışa geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kayserisporlu oyuncu Okay Yokuşlu, “Kayseri’ye yakışır bir maç oldu. Tribünlerde de güzel hareketler gördük” diye konuşurken bir diğer oyuncu Alper de, “Maça iyi başladık ve bu maç için çok çalışmıştık. Ne yazık ki bir puan ile ayrıldık” açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA