Ereğli Yıldız Kızlar Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu

Kdz.Ereğli Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde kurulan Yıldız Kızlar Futbol Takımı final maçında Ankara temsilcisi Fomget Gençlikspor’u 7-0 yenerek Türkiye şampiyonu oldu.

Şampiyon kız futbol takımı oyuncuları ile teknik heyeti, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek, mutluluklarını paylaştılar. Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık sporcuları kapıda karşılarken, takım kaptanı Damla Bozyel şampiyonluk kupasını kendisine takdim etti. Kız futbol takımının başarısının tesadüf olmadığını belirten Posbıyık, şampiyonada Ereğli Belediyespor kız takımın diğer takımları tek tek yenip saf dışı ettiğini söyledi.

Elde edilen başarının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Posbıyık “Final müsabakalarında önce Samsun Gülizar Hasan Yılmaz, ardından da Konya İdmanyurdu takımlarını eleyen kızlarımız finalde de çok rahat bir oyun ortaya koydular ve rakiplerini 7-0 mağlup ettiler. Hepimiz için muazzam ve çok keyifli bir gündü. Çocuklarımız muhteşem bir futbol ortaya koydular. Bir kez daha evlatlarımızla iftihar ettik. Hem çocuklarımızı, hem onlara emek veren hocalarımızı hem de evlatlarımızın ailelerini gönülden kutluyorum” dedi.

Ziyarette Başkan Posbıyık’a bilgiler veren Kadın Futbol Takımları Teknik Sorumlusu Ömer Faruk Varlık, minik ve yıldız takımlarından sonra sıradaki hedeflerinin Türkiye Genç Kızlar Kupası’nı da kazanmak olduğunu söyledi.

Varlık konuşmasında şunları söyledi; “ Gençlerimizin ilk on altı takımdan biri olmaya hak kazandığı final turu eleme maçları da 1 Ekim 2013 Salı günü başlıyor. Bu seride ilk rakibimiz Derince Belediyespor. Derince engelini aşarak finale kadar uzanmak ve finalde de kupayı almak istiyoruz.”
Ziyaret sırasın Türk milli takım formasını da giyen futbolcular Damla Bozyel, Derya Arhan, Rabia Civan ve Ece Türkoğlu hakkında gazetecilere bilgiler verildi.

Toplantıda final maçı sonrası Başkan Posbıyık’ın vaat ettiği şampiyonluk primlerinin futbolculara ödendiği belirtildi.

Kaynak: İHA