Dersim Adının İade Edileceği Haberi Dersimspor Taraftarını Sevindirdi

Demokratikleşme paketinde Tunceli’nin isminin değiştirilerek 'Dersim' olacağı söylentisi Dersimspor taraftarını heyecanlandırdı.

Türkiye, Başbakan Erdoğan’ın bugün açıklayacağı demokratikleşme paketine kilitlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada, "Ankara’da tarihi bir gelişmeyi kamuoyuna duyuracağız. Yarın saat 11.00’de yeni demokratikleşme paketini açıklayacağız. Türkiye’yi prangalardan kurtaracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın bugün açıklayacağı demokratikleşme paketinde, Tunceli’nin adının değiştirilerek Dersim isminin iade edileceği söylentileri kentte sevinçle karşılandı. Adını yasaklı olan Dersim’den alan Dersimspor taraftarı alınan karara en çok sevinen kesim oldu. Dersimspor amigosu Bülent Çetin, Dersim isminin geri verilmesi için mücadele ettiklerini dile getirdi. Çetin, "Dersim ismini dünyaya lanse ettik. Tunceli ismi katliam ismi olduğu için biz bu ismi hiçbir zaman benimsemedik. Pakette ister değişsin ister değişmesin biz her zaman Dersim adını kullanacağız. Ancak bu adın iadesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Çetin, taraftara Tunceli adının demokratikleşme paketiyle değişeceği anonsu yaparak, 'Dersimspor' ve 'Dersim onurdur, onuruna sahip çık' tezahüratları yaptırdı.

Kaynak: İHA