Aydın'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenen proje kapsamında ilk defa bu sene başlatılan ve 81 ilde 10 branşta kutlanacak olan amatör spor haftası kutlamaları Aydın'da büyük bir katılımla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden yürüyüşle başlayan programa Aydın Belediyesi Başkanvekili Sümran Ünal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Aydın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mehmet Kıvanç, amatör spor kulüp hocaları ve 2 bine yakın genç sporcu katıldı.

Amatör spor haftası açılış konuşmasında, Amatör spor Haftası’nın 30 Eylül- 6 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacağını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile amatörün önemi vurgulanacak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması gerekmektedir” dedi.

“ÜLKEMİZDE SPOR BİLİNCİ VE KÜLTÜRÜ SAĞLANMALI”
Amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması gerektiğini dikkat çeken Akın, “Kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemize topyekûn spor bilinci ve kültürünün sağlanması, sporun yaşam biçimi haline gelmesi amaçlanmıştır” şeklinde konuştu.

“10 BRANŞTA MÜSABAKALAR OLACAK”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor kulüplerinin ortak çalışmaları ile toplam 10 branşta müsabakalar düzenleneceğini hatırlatan Akın, “Atletizm, atıcılık, basketbol, badminton, jimnastik, salon futbolu, hentbol, voleybol, tenis, masa tenisi olmak üzere toplam 10 branşta müsabakalarımız olacak. Müsabakalara katılan kulüp, antrenör, hakem, sporcu ve engelli sporcularımıza başarılar diler spor ahlakına yakışır şekilde centilmence yarışma geçirmenizi dilerim” ifadelerini kulandı.

“SPOR AŞKI BAMBAŞKA BİR AŞK”
Uzun zamandır Aydın’da böyle bir hafta kutlanmadığını ve bu sene ilk defa yoğun bir katılımla amatörler haftasını kutladıklarını belirten ASKF Başkanı Mehmet Kıvanç, bir hafta boyunca salonlarda bütün branşlarda yapılan etkinliklerle ve seminerlerle bir haftayı iyi bir şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini işaret etti. Amaçlarının gençlere spor alışkanlığını kazandırmak olduğunu söyleyen Kıvanç, “ Yaptığımız spor etkinlikleriyle gençleri kötü alışkanlıklardan alıkoymak istiyoruz. Gençlere spor alışkanlığını kazandırmak için bu tür organizasyonların faydalı olacağını düşünüyorum. Ailelerin verdiği destek sayesinde katılım çok oldu. Aydın’da sporun önemi bu sayede arttı. Spor aşkı bambaşka bir aşk. Bu aşka veliler de dahil olduğu için bize de büyük bir mutluluk veriyor. Aydın gerek spor açısından gerek seyirci açısından her türlü olanak var. Bütün tesislerimiz 7-24 açık. İsteyen istediği saatte tesislerimizden faydalanabilir. Bütün Aydınlılarımızı spor yapmaya davet ediyorum. Sporun yaşı yoktur” diye konuştu.

Kaynak: İHA