Ampute Futbol Süper Ligi

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Ampute Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübünü ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Bedensel Engelliler Farkındalık Ayı’ çalışmaları kapsamında AK Parti Malatya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında AK Parti İl Teşkilatı, Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nü ziyaret etti.

AK Parti Malatya İl Teşkilatı Sosyal İşler Sorumlusu Nadir Çalık ve Sosyal İşler Başkan Yardımcıları Emine Taşçı, Şükran Gönültaş, İlhan Doğan ve Kemal Açıkgöz’ün yer aldığı ziyarette konuşan Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hepsen Metin, Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü’nün 2007 yılından beri faaliyet gösterdiğini söyledi.

Kulüp olarak Ampute Süper Ligi’nde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Metin, “Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü olarak Ampute Futbol Süper Ligi’nde Malatya’mızı temsil ediyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte büyük bir mücadele veriyoruz. Yaşadığımız sıkıntılara rağmen arkadaşlarımız Malatya’yı Süper Lig’de başarıyla temsil ediyorlar” dedi.

Malatya Bedensel Engelliler Spor Kulübü Antrenörü Ruhi Arslanboğa ise hükümetin bedensel engellilere büyük bir önem verdiğini ifade ederek, bedensel engellilerin evlerinden çıkıp, spora yönlenmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Kulüp olarak bedensel engellilere kapılarının açık olduğunu söyleyen Arslanboğa, “Biz bedensel engelli çocuklarımızı ve gençlerimizi spora kazandırmak istiyoruz. Bunun içinde kapımız herkese açık. Bu doğrultuda gönüllü olarak çalışıyoruz. Bedensel engelli bireylere spor yaptırdığımızda ve Malatya’nın adını Türkiye’ye duyurduğumuzda mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Arslanboğa, Ampute Futbol Süper Ligi’nde mücadele ederken bir takım sıkıntılar yaşadıklarını da sözlerine ekleyerek, sıkıntıların çözümü noktasında AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’den destek istedi.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de AK Parti olarak bedensel engelli vatandaşlara yönelik önemli çalışmaların yapıldığına dikkat çekerek, “AK Parti bir kere bu ligin oluşmasında engelli grupların tamamının topluma kazandırılması noktasında çok ciddi çaba harcadı. Mevzuatları değiştirerek, fiziki şartların hazırlanmasına yardımcı oldu. Ülkemizde amatör spor kulüplerinin ayakta kalması çok zor. Her bir kulübümüz büyük bir fedakarlık yapıyor. Kulüplerimizin desteklenmesi noktasında büyükşehir yasasıyla beraber belediyelerimizin yükümlülüğünde olacak. Sizin gibi ampute sporuyla uğraşanların ayrıca zorlukları ve çıkmazları var. Çünkü normal şartlarda spor kulüplerinin yapabildiklerini sizler artı çabalarla yapabiliyorsunuz. Deplasmana gitmek için yaşadığınız sıkıntıları ve ihtiyaçlarınızı yakinen biliyorum. Kısa vadede işlerin çözülmesi çok kolay değil ama özellikle federasyon noktasında girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA