Amatör Spor Haftası

Kütahya'da, 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında, birtakım spor etkinlikleri düzenlenecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, yaptığı açıklamada, 30 Eylül-6 Ekim tarihlerinin ülke genelinde topyekun spor bilicinin ve kültürünün oluşturulması amacıyla Amatör Spor Haftası olarak kutlandığını bildirdi.

Bu kapsamda, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikleri belirleme adına tertip komitesi kurulduğunu belirten Ölçen, şunları kaydetti:

''Spor Genel Müdürlüğü tarafından halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının özendirilmesi, başarılı sporcularımızın halka tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesi sebebiyle bu hafta kutlanmaktadır. Biz de bir hafta boyunca il bazında birtakım etkinlikler düzenledik. Etkinliğimiz, 30 Eylül'de saat 17:00'da Akdemirler İş Hanı önünden başlayan bir kortej yürüyüşü ile başlayacak. Korteje, il protokolü, il tertip komitesi üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcu grupları ve futbol kulüpleri, engelli dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve halkımız katılacak. Takip eden günlerde de karete, judo, badminton, bisiklet, yürüyüş, yüzme, güreş, atletizm, masa tenisi ve tenis gibi spor etkinliklerimiz gerçekleştirilecektir. Hafta boyunca yapılacak etkinliklerde dereceye giren sporculara, kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilecektir.''

Ölçen, bir hafta sürecek olan spor şölenine bütün vatandaşları davet ettiğini ifade etti.

Kaynak: AA