''Türkiye'de Spora İlgi İspanya ve Japonya'nın Önünde''

İSTANBUL - 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na düzenlemeye aday 3 ülke arasında, Türkiye'de yetişkinlerin spora daha çok ilgi gösterdiği belirlendi.

İngiltere merkezli uluslararası dijital spor medyası şirketi Perform'un araştırmasına göre, Türkiye'de spora olan ilgi, 2020 Olimpiyatları'nın diğer adayları olan Japonya ve İspanya'dakinden daha fazla. Türkiye'deki yetişkin nüfusun yüzde 88'i herhangi bir spor dalını aktif olarak takip ederken, bu oran İspanya'da yüzde 82, Japonya'da ise yüzde 74 seviyesinde.

Türkiye, saat bazında spor takibinde de diğer adayların önünde yer alıyor. Türkiye'deki sporseverler haftada ortalama 15,2 saatlerini internet, gazete, TV gibi farklı mecralarda spor takibine ayırırken, bu rakam İspanya'da 9,2, Japonya'da ise 4,5 saate düşüyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 2020 Olimpiyatları'na evsahipliği yapacak kenti açıklamasına sayılı günler kala, Perform tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, 2013 yılında en az bir spor karşılaşmasını yerinde izleyenlerin oranında Türkiye yine zirvede yer alıyor. Araştırmaya katılanlar arasında herhangi bir müsabakayı biletli izleyenlerin oranı Türkiye'de yüzde 75 iken, İspanya'da yüzde 47'si, Japonya'da ise yüzde 37 olarak belirlendi.

İstanbul, Madrid ve Tokyo'nun aday olduğu 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenleyecek kent, 7 Eylül Cumartesi günü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te belli olacak.

Kaynak: AA