Mersin İdmanyurdu'nda "kombine" Şoku

MERSİN - PTT 1. Lig takımlarından İçel İdmanyurdu'nun, sezon öncesi 5 binden fazla satmayı hedeflediği kombine biletlerden sadece 18'ini sattığı bildirildi.

Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'den düşen bir takım olarak "Sıkıntıları hep birlikte aşıp, yeniden Süper Lig'e çıkacağız" paralosıyla yeni sezona hazırlandıklarını söyledi.

Bu kapsamda teknik heyetle bir araya geldiklerini ve hazırlıklarını ona göre yaptıklarını anlatan Kahramanlı, "Son aldığımız Karşıyaka galibiyeti de gösteriyor ki bu lig için çok iyi bir kadromuz var. Her takımı yenebilecek gücümüz var. Biz bu anlamda üzerimize düşeni yapmışız" dedi.

Ancak bu sezon PTT 1. Lig şampiyonluğu yaşayıp yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıkmak isteyen bir takım için eksikliklerinin bulunduğunu dile getiren Kahramanlı, "Bu anlamda en büyük eksikliğimiz kentte henüz oluşmayan bütünleşme, birliktelik ve güç birliği. Bunları da oluşturduğumuzda İçel İdmanyurdu, yenilmeyen şampiyonluğa koşan bir takım olabilir. Bu anlamda İçel'de yaşayan herkesin yapabileceği şeyler var" dedi.

Sezon öncesi 5 binden fazla kombine bilet satışı hedeflemelerine rağmen 18 biletin satıldığını bildiren Kahramanlı, "Hedeflerimizi buna göre yapıyorduk. Eğer 5 bin kadar kombine bilet satabilseydik takımın itici gücü olan taraftarlarla stadı doldurabilirdik. Karşıyaka maçında bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz ama stat tam anlamıyla dolu değildi" diye konuştu.

Kahramanlı, statta yer alan taraftarın takımı galibiyete kilitleyen en önemli güç olduğuna dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kurduğumuz güçlü takımın şampiyonluğa koşması için bütünleşmeye ihtiyacımız var. Bunun için şartlar ne olursa olsun İçel'de yaşayan herkesin takıma verebileceği birşeyler var. Bu takım Süper Lig'de olursa kentimiz kazanır. Bunun bilincinde olmak gerekir. Başta iş dünyası olmak üzere tüm İçel halkını İçel İdmanyurdu'nun yanında olmaya çağırıyorum. Siz destek olun, biz size şampiyonluğu getirelim. Bunu daha önce başardık, bugün de başarabiliriz."

-Kombine fiyatlarında indirime gidilmişti-

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda 22 Temmuz'da satışa sunulan kombine biletler, taraftarların fiyatın yüksek olduğu gerekçesiyle tepkisini çekmişti.

Daha önceden kale arkasını 150, maratonu 250, kapalıyı 400 ve VIP koltukları 600 TL'den satışa çıkarmayı planlayan kulüp yönetimi, tepkilerin ardından biletler satışa çıkmadan 2 gün önce kale arkasının fiyatlarını 90 TL'ye indirmiş, maraton, kapalı ve VIP koltuklarında ise değişiklik yapmamıştı.

Kaynak: AA