Diyarbakırlı Karateciler Madalyaları Topladı

DİYARBAKIR - Bingöl Balı Karate Turnuvası'nda Diyarbakırlı karateciler, toplam 42 madalya elde ederek turnuvanın şampiyonu oldu.

Bingö'de 31 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ve 9 ilden 220 sporcunun katılımıyla yapılan turnuvada, Diyarbakırlı karateciler, büyük bir başarıya imza attı. Karateciler, 12-15 Eylül tarihleri arasında Kocaeli'nde yapılacak Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmeleri öncesinde de adeta moral depoladı.

Diyarbakır Karate İl Temsilcisi Mesna Şimşek, Bingöl Balı Karate Turnuvası'nda büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geleneksel olarak düzenlenen turnuvaya 9 ilden 220 sporcu katıldı.

32 sporcuyla yer aldığımız müsabakalarda 42 madalya alarak genel klasmanda takım halinde açık ara birinci olduk. Bu başarı Kocaeli'nde düzenlenecek Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmeleri öncesinde hem bizim hem de sporcularımız için büyük bir moral oldu. Bingöl'de göstermiş olduğumuz bu başarıları ve elde ettiğimiz madalyaları Kocaeli'nde düzenlenecek şampiyonaya da yansıtmak istiyoruz. Eğer istediğim başarıları Türkiye Karate Şampiyonası ve milli takım seçmelerine yansıtırsak sevincimizi ikiye katlarız."

Bingöl'de elde edilen başarının küçümsenmemesi gerektiğini ancak bu başarının kendileri için yeterli olmadığını anlatan karate milli takım antrenörü Mehmet Yazar ise "Diyarbakır'dan Dünya ve Avrupa dereceli sporcu çıkarmadığımız müddetçe kendimizi yeterli bulmayacağız. Hedefimiz Diyarbakır'da elit sporcu sayısını artırmaktır. Bunun için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Kaynak: AA