Boks Açıklaması

İSTANBUL - 28. Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası, yarın İstanbul'da başlayacak.

Boksa, sporcu, antrenör, hakem ve yönetici olarak hizmet eden, Avrupa Boks Birliği ve Dünya Boks Birliği'nde uzun yıllar Türkiye'ye başarıyla temsil eden merhum Ahmet Cömert anısına düzenlenen turnuva, Ataköy'deki ismi verilen spor salonunda Türkiye'nin yanı sıra 15 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Cömertler Matbaacılık AŞ'nin Topkapı'daki tesislerinde düzenlenen toplantıda, 7 Eylül Cumartesi günü sona erecek turnuvanın tanıtımı yapıldı. Ahmet Cömert'in oğlu Attila Cömert ve kızı Nilgün Cömert'in hazır bulunduğu toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Taner Özgüven, Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu katıldı.

Atletizm Federasyonu'nda olağanüstü genel kurula kadar başkanlık görevini yürüten Hüseyin Yıldırım'ın da bulunduğu toplantıda, Boks Milli Takımları Başantrenör Yardımcısı David James Pockmell ile antrenör Cengiz Cihangiroğlu da yer aldı.

Attila Cömert toplantıda yaptığı konuşmada turnuvaya bu yıl ilk kez Avustralya'dan da katılım olacağını belirterek, "Önümüzde bir dünya şampiyonası var. Bu turnuva dünya şampiyonası öncesi en büyük turnuva olma özelliği taşıyor. Katılan bütün sporcular güçlerini ortaya koyacak" diye konuştu.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda yarın saat 14.00'de başlayacak turnuvada finaller cumartesi günü yapılacak. Müsabakalara girişin ücretsiz olduğu açıklandı.

Kaynak: AA