Tssf Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen "Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası" sona erdi.

Dünyada "shoot-out" olarak bilinen yöntemle gerçekleştirilen şampiyonada yarışmacılar 2 gün 4 farklı noktada dalış gerçekleştirdi. Yarışmacılar günün sonunda elde ettikleri görüntü ve fotoğrafları seçici kurula teslim etti.

Bodrum Kalesi Kuzey hendeğinde düzenlenen ödül töreninde konuşan Türkiye Sualtı Sporları Fedarasyonu Başkanı İnkılap Obruk, TSSF'nin 11 farklı branşından bir tanesinin de sualtı görüntülemesi olduğunu ifade etti.

Bu alanda her yıl Türkiye şampiyonunu seçtiklerini belirten Obruk, "Bu iki ana bölüm video ve fotoğraf dalında olup her sene Türkiye şampiyonaları yapıyoruz. Bu yarışmalardan alınan puanlarla seçilen Türk Milli Takımı dünya şampiyonasında Türkiye'yi temsil ediyor Bugün de iki günlük parkuru bitirdik ve şu anda jüri halkın önünde onları puanlıyor ve oyluyor" dedi.

Yarışmaya Türkiye'nin birçok ilinden 82 yarışmacının katıldığını bildiren Obruk, "41 yarışmacı, dalış eşleriyle beraber 82 kişi, yarıştı. Hakemler ve kurtarma dalgıçlarıyla 100 kişi 2 gündür sualtında bu yarışma için faaliyet gösterdi. Video ve fotoğraf olmak üzere toplam 6 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenler ödüllerini alacak" dedi.

Jüri değerlendirmesi öncesinde, Hollywood filmlerinin sualtı görüntü yönetmeni ve aynı zamanda şampiyonaya jüri üyesi olarak davet edilen Mike Valentine'nın Skyfall, Casino Royal gibi popüler filmlerin kamera arkası görüntüleri yaklaşık 1 saat boyunca gösterildi.

Video, balık, makro, konulu makro, geniş açı, modelli geniş açı kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yarışmaya katılan bazı helikopter çekimi yapan kurumlar da gecede ürünlerini tanıttı.

Kaynak: AA