Sporcu Dostu Başkan Aday Adayı

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan, Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen 2013-2014 sezonu açılış etkinliklerine katıldı.

Güzelbahçe futbol sahasında gerçekleşen etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.
Protokol konuşmalarının ardından aikido, halk oyunları gösterileri yapılırken, kulüp bünyesindeki diğer takımların da tanıtımı gerçekleşti. Ayrıca bu yıl Güzelbahçe Belediyesi futbol takımına yeni transfer edilen Kamerunlu kaleci Ali Muhammed’in de tanıtımı yapıldı. Gösteriler sonunda Kulüp Başkanı Alpay Kandemir davetlilerden yeni kaleciye penaltı atmalarını istedi. Sırasıyla davetliler penaltı kullanırken, Güzelbahçe Değişim Derneği ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Gürkan da bir penaltı atışı yaptı. Çok sert bir şut çekmesine rağmen kalecinin penaltıyı kurtardığını söyleyen Gürkan, kurtarışından dolayı yeni kaleciyi tebrik etti.

Güzelbahçe’deki sportif faaliyetleri çok olumlu bulduğunu ifade eden Gürkan, yeni sezonda Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü’nün tüm takımlarına başarılar diledi. Ayrıca etkinlikler sonunda yaptığı değerlendirmede Gürkan, “Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü önemli bir boşluğu doldurmaktadır. İktidarın bu tür amatör spor kluplerinin gelir kaynaklarına yönelik engelleyici tavırları var. Akp'nin bu yıldırma politikaları sonucu Güzelbahçe Spor Kulübü’nün de gelirleri düşmüştür. Şu anda Güzelbahçe Spor Klubü büyük bir özveriyle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Başta başkan Alpay Kandemir olmak üzere, belediye başkanını, meclis üyelerini ve Güzelbahçe Spor Kulübü’nün tüm idari ekibini ve kayıtlı sporcularını kutlamak lazım. Ciddi bir çaba ve mücadeleyle bu onurlu bayrağı yukarılara taşımaya çalışmaktadırlar” dedi.

Değerlendirmesine devam eden Gürkan “İnsanlık, kendi tarihi içinde doğadan kopmayla birlikte, kendine yeni amaçlar edinmiştir. Bunların en öne çıkanı ise spordur. Özellikle spor branşları içinde ise futbol, yakın bir tarihe sahip olmasına rağmen, bu yüzyılda bütün dünyada çok büyük bir karşılık görmüştür. Yani futbol başta olmak üzere tüm spor dallarını, dünyanın globalleşmesinin en büyük ve tek ortak noktası olduğunu söyleyebiliriz. İnsanın toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi, düşünce gelişiminin yanında, bedensel gelişimine de bağlıdır. Sporla ilgilenen insan, bedensel yönden sağlıklı olur ve "biz" duygusunu geliştirir. Takım ruhunu özümsemiş, kendi özgüvenini kazanmış, davranışlarını kontrol edebilen, temiz, düzenli, disiplinli yeni kuşaklar yetiştirmek için sporun bütün dallarını önemsemeliyiz. Bu anlamda, Güzelbahçe Spor Klubü Güzelbahçe'de önemli bir misyona sahiptir” dedi.

Kaynak: İHA