Rıdvan Dilmen: Ersun Yanal istese bile...

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'yi işte böyle yorumladı.

Fenerbahçe ligde son 5 maçını da kazanarak maç fazlasıyla da olsa zirveye kuruldu. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe'yi NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda değerlendiren Rıdvan Dilmen, birbirinden ilginç ve iddialı açıklamalarda bulundu. İşte Rıdvan Dilmen'in çok konuşulacak o sözleri...

FİKSTÜR AVANTAJI

Sezona Torku Konyaspor karşısında dramatik bir mağlubiyetiyle 2-0'dan kaybedince'Ne oluyor, ne olacak?'derken fikstür avantajı geldi ve Fenerbahçe bu maçları kazandı. Sonra önemli bir Kasımpaşa deplasmanında bugünki maçtaki Fenerbahçe'ye benzeyen bir takım vardı. Geçen hafta da Elazığspor maçını da kazandı ve bugüne geldi.

İKİNCİ YARIDA İŞ DEĞİŞTİ

İkinci yarı birdenbire değişti iş. Değişen bazı oyuncular bazen dengeyi bozarlar. İlk yarıda Gökhan Gönül çıkmaya çalıştı ama Caner hiç çıkmadı. İkinci yarı Caner de çıkmaya başladı. Bir de Alper çok fazla dengeyi bozdu. Alper'in topla sürekli ileriye kat etmesi, forvetlerin de sürekli yer değiştirmesi ikinci yarıdaki Fenerbahçe görüntüsünün nedeniydi.

POZİSYON PENALTIYDI


Egemen'in eline çarpan top bence penaltı. Kural değişti, çarpıp geldi diyorlar ama bana göre net penaltı. Hakem kararları Fenerbahçe lehine oldu bugün. Sonucu etkileyecek kadar olmuştur.

GEÇEN HAFTA NE DEMİŞTİM?

Fenerbahçe, rakip özellikle 10 kişi kaldıktan sonra çok daha fazla pozisyon buldu. Bu galibiyet takıma müthiş bir özgüven getirdi. Geçen hafta Alper'i ve Emenike'yi oynatmazsa kaybeder demiştim. Bugün ikisini de oynattı. İlk yarı kötü ikinci yarı çok iyi oynayan, çok hızlı oynayan bir takım gördüm.

SERT MAÇLAR KAPIDA


Artık sert maçlar geldi. Fenerbahçe şimdi Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Bursasspor'la oynayacak. Bu maçlara kredili girmesi lazımdı Fenerbahçe'nin. Bir kere şampiyonluğa oynayan takımların güvene ihtiyacı vardır.

ARTIK PANİK YAPMIYORLAR


Şimdi oyuncular o güveni elde etmişlerdir. Özellikle oyunun son bölümlerinde ezbere oynamaları ve panik yapmamaları çok önemli. Mesela Trabzonspor da lig maçlarının son anlarını iyi oynamaya başladı. Panik halinde değiller artık.

DENGEYİ ALPER BOZDU


Futbolda en önemli şeylerden birisi yardımlaşma. Bugün yardımlaşma vardı. Bu önemli bir konudur. Yardımlaşmayı biz genelde top rakipteyken yapılır diye biliriz ama öyle değildir. Top sendeyken de yardımlaşacaksın. Fenerbahçe bugün bunu da yaptı. Maçın dengesini dediğimiz gibi Alper bozdu. Futbolda adam geçmenin, çalım atmanın ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

YANAL İSTESE BİLE


Ersun Yanal, sezon başında çalışıp bir fikstür çıkarmaya çalışsa bu kadar iyi bir fikstür çıkaramazdı.

KUYT KENDİNİ BİLİYOR


Kim iyi futbolcuduru biliyor musunuz. Kendisini bilen, yeteneklerini bilen futbolcu iyi futbolcudur. Ben mesela uzaktan şut çekmezdim çünkü böyle bir yeteneğim yoktu. Mesela Alex, orta alanda çalım atmazdı. Kuyt, bir kere kendini biliyor. Kuyt için çok iyi futbolcu kimse demez ama bakarsın sezon sonu istatistiklerine her maç oynadığını skora katkı yaptığını görürsünüz. Çünkü kendini beliyor. İyi çalışıyor, profesyonel çalışıyor.

KUYT İNANLMAZ OYUNCU


Kuyt hep böyle. Hollanda Milli takımında oyuncumu yetişmiyor oraya. Hep bu saydığımız nedenlerden dolayı yine de çağırılıyor. İş ve spor ahlakı çok yüksek ve kendisini çok iyi biliyor. Müthiş bir poziyon bilgisi var. Kuyt için söylediklerim Webo içinde geçerli.

SOW GELİŞTİ!


Moussa Sow çok yetenekli bir oyuncu. Moussa Sow ve Burak Yılmaz gibi oyuncuları 3 dakikalık maç özetlerinde çok görürsünüz çünkü çok pozisyona girerler. Bir hafta 3 tane atarlar, bir hafta atamazlar. Sow, bu sene daha fazla kendini geliştirmiş.