Kocaeli'de 'Cumhuriyet Koşusu' Düzenlenecek

Büyükşehir Belediyesi, cumhuriyetin 90| yılı kutlamaları kapsamında koşu düzenleyecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, koşunun Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştireceği belirtilerek, yarışa il dışından "7'den 70'e" her yaş grubundaki sporcunun katılabileceği bildirildi.

Cumhuriyet koşusuyla vatandaşları cumhuriyetin 90| yıl coşkusuyla buluşturmak ve atletizm sporunu yaygınlaştırmanın amaçlandığı ifade edilen açıklamada, 3 kilometre halk koşusu ile 10 kilometre koşusunun iki kategoride yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, 10 kilometrelik koşunun Sekapark Otel önünden başlayacağına işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir önünden devam edecek olan koşuda eski Gölcük yolu takip edilecek ve Belde AŞ önünden sahil şeridine dönülecek. Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip edecek olan sporular, Sekapark alanında koşuyu tamamlayacak. 3 kilometrelik halk koşusunun çıkışı da Sekapark Oteli önünden verilecek. Güzergah, Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçilecek ve başlangıç noktasında bitirilecek. 10 ve 3 kilometrelik koşuların derece ve ödüllendirmeleri ayrı ayrı yapılacak. Tüm kategorilerde ilk 10'a giren koşuculara nakdi ödül, ilk 3 dereceye giren koşuculara ise derecesine göre, 1.lik, 2.lik ve 3.lük madalyası verilecek. Anlamlı yarış için başvuru süresi ise başladı.

Başvurular Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr deki bilgiler uyarınca veya İzmit'teki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan 'Çözüm Masası' üzerinden yapılacak. Başvurular, 23 Ekim Çarşamba günü mesai bitimine kadar alınmaya devam edecek. Yarışmayla ilgili detaylı tüm bilgiler 444 11 41 nolu çağrı merkezinden ya da 335 0 223 numaralı telefondan edinilebilinir."

-Önlemler alınacak

Yarış alanı ve parkuru boyunca tam donanımlı ambulansın görev yapacağı belirtilen açıklamada, sağlık ekibinin yarış programı boyunca görevi başında olacağı bildirildi.

Açıklamada, yarış güvenliğinin emniyet görevlilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesine bağlı zabıta ve özel güvenlik kuvvetleri aracılığıyla sağlanacağı kaydedilerek, yarışmaların çıkış ve varış bölümleriyle 10 kilometre koşusunun 5. kilometresinde su istasyonu bulunacağı aktarıldı.

Kaynak: AA