Gençlerbirliği 0 - 1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe, Gençlerbirliği'ni Kuyt'un attığı golle 1-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe 1-0 kazanarak haftayı üç puanla kapatmayı başardı.

Geneli orta alan mücadelesi şeklinde geçen karşılaşmada konuk Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 60. dakikada Dirk Kuyt kaydetti. Maçın 59. dakikasında ise Fenerbahçe'den Mehmet Topal'ın bir şutu direkten oyun alanına döndü.

Öte yandan Gençlerbirliği'nden Özgür, 84. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını maçın son anlarında 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe, 6 haftası geride kalan Süper Lig'de 5. galibiyetine ulaşarak 15 puana yükseldi. Metin diyadin yönetimindeki Gençlerbirliği ise 4 puanda kalarak aradığı çıkışı Fenerbahçe karşısında da yakalayamadı.


POTUK FORMAYI KAPTI

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olan Fenerbahçe'de 5 futbolcu kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertlilerde, Cristian, Holmen, Yobo ve Kadlec'i yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında tutan teknik direktör Ersun Yanal, sakatlıktan yeni çıkan Emre Belözoğlu'nu da kadroya almadı. Sakatlığı düzelen Emenike ise bir hafta aradan sonra 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligde oynadıkları Sanica Boru Elazığspor maçı kadrosundan bir isimde değişiklik yaptı. Yanal, yabancı kontenjanına takılan Cristian'ın yerine ilk 11'de Alper Potuk'a görev verdi.

DİYADİN'DEN KESİK YİYEN YABANCILAR...
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin ise ligde oynadıkları son maç olan Torku Konyaspor karşılaşmasının kadrosunda değişikliğe gitti.

Diyadin, Oktay Delibalta'nın yerine Petroviç'e Fenerbahçe karşısında ilk 11'de şans tanıdı. Başkent temsilcisinde, yabancı kontenjanına takılan isimler Tomic ve Smiljanic oldu.

MAÇ ORTADA BAŞLADI

Karşılaşmaya Fenerbahçe takımı bol pas yaparak ve organzie hücum etmeye çalışarak başladı. Sarı lacivertli takım orta alandaki üçlüsüyle oyunu açmaya çalışırken ileride Kuyt, Webo ve Sow'u golle buluşturmaya çalıştı.

Ev sahibi Gençlerbirliği'nde ise atakların geliştiği odak nokta kanatlardı. Kanat akınlarıyla Fenerbahçe kalesini Mervan ve Jimmy Durmaz'la yoklayan Gençlerbirliği daha çok bu bölgelerden gol aradı.

İLK YARIDA AZ POZİSYON, SIKI MÜCADELE
İki takım da gol yememeyi ön plana aldığı ilk yarım saatlik dilimin ardından tam bir orta saha mücadelesine girişti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Fenerbahçe adına en tehlikeli pozisyon 17. dakikada Meireles'in ceza sahası dışından yaptığı sert şutla gelirken Gençlerbirliği ise 15. dakikada Jimmy Durmaz'la yakaladı.

Maçın ilk yarısında gol olmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

FENERBAHÇE DİREĞE TAKILDI

Maçın ikinci yarısında Fenerbahçe bariz bir şekilde daha istekli ve hırslı bir görüntü çizdi. İlk yarının son dakikalarında Meireles'in yerine oyuna giren Salih Uçan'ın hareketlendirdiği Fenerbahçe hücumlarında Gençlerbirliği kalesi zor anlar yaşadı.

Dakikalar 59'u gösterdiğinde Fenerbahçe'de Mehmet Topal'ın ceza sahası dışından çektiği sürpriz şutta top kaleci Ramazan'ı geçerek direkten oyun alanına döndü.


KUYT YAKALADI, AFFETMEDİ...

Fenerbahçe, direğe takıldığı pozisyonun hemen ardından golü bularak Gençlerbirliği deplasmanından 1-0 öne geçmeyi başardı.

Caner Erkin'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Tosic, topu yine kornere gönderdi. Aynı noktadan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada tam bir karambol oluştu ve kale sahası içinde topa son dokunan Kuyt, topu ağlarla buluşturdu.

KIRMIZI ÇIKTI

Maçta Fenerbahçe öne geçtikten sonra Gençlerbirliği'nin hafif kıpırdanışları sonuçsuz kaldı. Sarı lacivertli takım oyunun kontrolünü topu ayağında tutarak alırken kırmızı siyahlı takımın umutlarının tükendiği an kırmızı kartın gelişiyle oldu.

84. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen topa yükselen Özgür, topa eliyle müdahale ettiği için önce ikinci sarıyı ardından kırmızı kartı gördü.

Kalan dakikalarda başka gol olmayında konuk ekip Fenerbahçe sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.