Fenerbahçe Başkent Deplasmanından 3 Puanla Ayrıldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, son 4-5 haftadır iyi oynadıklarını ancak skor üretmekte zorlandıklarını ifade ederek, "Golü yiyene kadar iyi oynadığımızı, başa baş bir mücadele sergilediğimizi düşünüyorum. Fenerbahçe’yle oynuyorsanız golü bulmanız gerekir. Bulamadığınız taktirde golü yersiniz. Ligin en az gol yiyen takımlarında biriyiz. Ancak tek üzüntüm skor üretememek" dedi.

Gençlerbirliği kalecisi Ramazan ise maçta üstün oynayan tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Hafta boyunca maça iyi hazırlandıklarını belirten Gençlerbirliği'nin file bekçisi, “İyi hazırlandık, üstün olan taraf da bizdik ancak golü bulamayınca insan moralman üzülüyor. Genelde iyi oynuyoruz fakat skor üretemiyoruz” diye konuştu.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, kazanan taraf olmanın güzel olduğunu belirterek, özellikle 2. yarıda sergiledikleri oyunun maça kazanmaya yettiğini belirtti.

Kazanmaya devam ettiklerini kaydeden Yanal, “Kazanmak güzel ancak kazanırken nasıl oynadığımız daha önemli. Gençlerbirliği iyi bir takım. Benim için özel bir yeri olan bir takım. Kendilerine başarılar diliyorum. Gençlerbirliği ligimizin iyi takımlarından biri, bulunduğu yere bakmamak lazım” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’nin gol oranı yüksek bir takım olacağını vurgulayan Yanal, “Bugün özellikle son 15-20 dakikada yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik, skor daha farklı olabilirdi” dedi.

Yanal, basın mensuplarının hakemin performansını sorması üzerine ise şu cevabı verdi:
“Ben hakem ve rakiplerle ilgili konuşmuyorum. Ben hakeme değil kendime bakarım.”
Yabancı kontenjanından dolayı kadroya alınmayan oyuncularla ilgili de değerlendirmede bulunan Yanal, “Yabancı kontenjanı kuralından dolayı bazı oyuncularımı kadroya alamamak beni çok üzüyor. Tabi dışarıda kalan oyuncuları sıcak tutmak gerekiyor. Uzun süre oynamayan oyuncularda performans düşüklükleri olabilir. Ama bizim oyuncularımız gerçekten çok kaliteli. Yedek kaldıklarında ben onlardan daha çok üzülüyorum” açıklamalarında bulundu.

Fenerbahçe’nin sezon başında Eskişehirspor’dan transfer ettiği başarılı futbolcu Alper Potuk, takımının son haftalardaki çıkışını bu deplasmanda da sürdürmek istediğini ve iyi çalışıp mu maçı da kazandıklarını ifade etti.

5 haftalık bir galibiyet serisi yakaladıklarını hatırlatan Potuk, “Takımda oynayan oynamayan önemli değil. Ben bugün iyi oynadığımı düşünüyorum” dedi.

Fenerbahçe’nin başarılı forveti Webo, maçın zor geçeceğinin bilincinde olduklarını belirterek, “2 aşamalı bir maç oldu. İlk yarı bazı sıkıntılar yaşadık. Özellikle 2. yarıda ileride iyi işler yaptık ve galibiyeti hak ettik. Takımımız bu akşam çok mutlu ve gururlu. Kazanmaya devam ediyoruz. Umarım bu şekilde devam eder” diye konuştu

Kaynak: İHA