Elazığsporspor - Sivasspor Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Sivasspor deplasmanda Elazığspor’u 4-2 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Elazığspor Teknik Direktörü Trond Sollied, maçların detaylarla kazanılıp-kaybedildiğini ve bugün maçta bunu gördüklerini belirtirken, daha fazla çalışmaları gerektiğini ve daha güçlü hale geleceklerini söyledi.

Sollied, dramatik bir oyun olduğunu belirterek, "İlk yarıda başlangıçta çok kötü başladık. Fenerbahçe maçı gibi olacağını düşünmüştüm. İlk 20 dakikada 2-0 yeniktik. Devre arasında soyunma odasına gittiğimizde çocuklara söylemiştim. İkinci devreye daha iyi başladık. Tabi ki ikinci yarıda 2-2 beraberliği yakaladıktan sonra bunun devamını getirebilseydik, buradan kazanarak ayrılabilirdik. Soyunma odasında çocuklara dediğim gibi; 2-1 olduktan sonra oyuncularımız nefes aldılar. Sonra 2-2 yaptık. Daha sonra Sivasspor bir oyuncusunu kaybetti. 10 kişi oynamak zorunda kaldılar. Gördüğünüz gibi ondan sonra bunu kıyaslayabilirsiniz oyun içerisinde. Kazanmak için elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk. Üçüncü penaltıyı kazandık. Penaltımızı kaçındıktan sonra onlar bir gol kazandı. Bugün gördüğünüz gibi futbol çok enteresan bir oyun. Detaylarla oynanan bir oyun. Detaylarla kaybedebilirsiniz, detaylarla kazanabilirsiniz. Bunu gördük bir kez daha. İdmanlarımıza devam etmemiz lazım. Daha çok çalışmamız lazım. Daha güçlü geleceğimize inanıyorum ve geleceğiz” dedi.

Sollied, savunmayla ilgili bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi:
“İdmanlarda bunun eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Oyunun bazı periyotlarında iyiydik, bazen de kötüydük. Ama unutmamız gerekir ki biz de gol attık. Sadece gol yememizi bize hatırlatmayın. Biz de gol attık, goller de atıyoruz. Bilica’yı kafamdan silmedim. Öyle bir şey yok. Bilica hala çalışmalarına devam ediyor. İyiye de gidiyor. İki tane stoperi kulübede tutamazsınız. Burada yapmak istediğimiz en iyi oyuncu değil de takım için en iyi olanı seçmeye çalışıyoruz. Önümüzde uzun bir sezon var. Bilica da şans bulduğu zaman ona da bu şansı vereceğiz.”

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos’un soyunma odasına girme yetkisi bulunmadığı için maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan yardımcı antrenör Cesar Domingo Mendiondo Lopez, “Her iki tarafın da kazanabileceği bir karşılaşma oldu. Çok zorlu bir karşılaşmaydı. İki taraf da çok iyi mücadele etti. Fakat 10 kişi kaldıktan sonra mücadelemizi bırakmadık. Devam ettik. Bu şekilde de maçı kazandık” dedi.

Kırmızı-beyazlı oyuncu Ziya ise önemli bir maça çıktıklarını belirterek, “Kendi sahamızda Kasımpaşa’ya yenildikten sonra Elazığspor’un deplasmanda zor bir maç olacağını biliyorduk. Nitekim de öyle oldu. 2-0 öne geçtik. İlk yarı 2-0 bitti. Tabi ikinci yarıya başlarken biz biliyorduk Elazısğpor’un 10-15 dakika baskı yapacağını. Bu baskıyı kıramadık. 2-2 oldu. 3-2’den sonra 10 kişi kaldık. 3-2’den sonra maçın bir kırılma anı var. Kalecimiz penaltı kurtardı. Gerçekten mutluyuz. Çünkü Elazığspor gerçekten bu sene iyi bir takım. İyi bir takım kurmuşlar. İçeride özellikle iyi futbol oynuyorlar. Biz de iyiyiz. Deplasmandan galip döndüğümüz için mutluyuz” şeklinde konuştu.

Sivassporlu kaleci Korcan ise iyi bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Zor bir maçtı. 3 penaltı 2 kırmızı kart. Maç gitti geldi diyebiliriz. Tabi ki zorlu bir mücadeleyi kazandığımız için mutluyum. Geçen hafta evimizde kaybetmiştik. Bu hafta deplasmanda iyi bir galibiyet aldık. Geçen haftayı telafi etmiş olduk. Umarım önümüzdeki haftalarda galibiyetle devam ederiz. Maçın sonucu daha farklı olabilirdi. Bunun sebebinin de zemin olduğunu düşünüyorum. Biz istediğimiz gibi bazı bölümlerde pas yapamadık. Gerçekten çok bozuk bir zemin. Yine elimizden geleni yaptık. Bazen mecbur kaldık ileriye oynamaya. Normalde biz kısa paslar yapan bir takım. Önemli olan galibiyetti. Biz de galip geldik. Mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA