Birinci Artvin Offroad Oyunları

Artvin, ilk kez bir Offroad Oyunlarına ev sahipliği yaptı.

Artvin Offroad Spor Kulübü tarafından organize edilen 1. Artvin Offroad Oyunları’nın ilk gününde bayanlar kıyasıya mücadele etti.
Bayan yarışmacıların ortaya koydukları performansla erkeklere taş çıkardıkları gözlenirken, bayan yarışmacılarının zorlu parkurlarda araçlarıyla yaptıkları şov görülmeye değerdi. Yarışmaları yüzlerce Artvinli takip ederken, 7 bayan yarışmacının katıldığı yarışmalara İzmit’ten de katılan bayan yarışmacı oldu. Bayan yarışlarındaki rekabet ve şov ikinci gün yarışlarının daha da heyecanlı geçeceği yönünde fikir verirken, yarışlar kadar Kafkasör Yaylası’nın doğal güzellikleri de yarışmacılara büyük bir zevk yaşattı.

Artvin’in tanıtımı için çok önemli bir etkinlik haline gelen ve il içinden ve de il dışından onlarca offroad tutkunu, arazili araçları ile Kafkasör Yaylasında yerlerini almışlardı. Onları izlemeye gelen yüzlerce Artvinli hem temiz havaya hem de offroad mücadelesine doydu. Birinci gün pist tamamen bayanlara aitti. 7 Yarışmacının katıldığı bayanlar offroad yarışlarında bayanlar adeta pistin tozunu aldı. Yarışmaların bayan kategorisinde Mitsubishi Pajero aracıyla Sibel Kantar Yazan copilotu Hüseyin Erer ile, Mitsubishi Pajero aracıyla Nurcan Barçın Şatır copilotu Ali Kakşa ile, Mitsubishi Pajero aracıyla Serpil Yılmaz copilotu Davut Hakan Berk ile, İsuzu D- Max aracıyla Yasemin Karataş copilotu Emrah Kavaz ile, Mitsubishi Magnum aracıyla Fatma Akay copilotu Hüseyin Yılmaz ile, Mitsubishi Magnum aracıyla Nurcan Ay Katırcı copilotu Emre Kavaz ile, Mitsubishi Pajero aracıyla Ayla Yılmaz ise copilotu Murat Yılmaz ile yer aldı.

İki etaptan oluşan yarışlarda yarışmaların derecelerinin ortalaması alınarak birinci belirlendi. Son derece çekişmeli geçen ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalarda araçlar zaman zaman tamamen uçarak görüntülendi. Lastiklerin bir çok kez yerden kesildiği yarışmalarda, hazırlanan zorlu parkur bayan yarışmacılardan tam not aldı. Parkurda ortaya konulan mücadele de seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Zevkli ve çekişmeli geçen yarışmaların sonucunda Bayanlar dalında Artvin Offroad oyunlarının birincisi ise en iyi dereceyi yapan Mitsubishi Pajero aracıyla Sibel Kantar Yazan copilotu Hüseyin Erer oldu.

Yarışmalarda ilgi çeken yarışmacılar da vardı. Geçtiğimiz aylarda Uluslararası Düzenlenen Ardeşen Offroad Oyunlarında üçüncülük elde ederek büyük başarıya imza atan Başörtülü yarışmacı Yasemin Karataş, İsuzu D- Max aracıyla dikkat çeken yarışmacıydı. Karataş’ın ortaya koyduğu performans oldukça beğenildi. Yarışmada ayrıca İzmit’ten sırf yarışmalara katılmak için gelen Mitsubishi Pajero aracıyla Nurcan Şatır copilotu Ali Kakşa ile pistte adeta esti. İzmit’ten gelen Nurcan Barçın Şatır, 3 yıldır offroad yarışlarına katıldığını, Türkiye’nin bir çok ilinde müsabakalarda da yarıştığını, Artvin parkurunun ülkemizdeki en zorlu ve eğlenceli parkurlardan biri olduğunu dile getirdi.

Kaynak: İHA