'Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası' Tamamlandı

Türkiye Kano Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan "Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası" Rize'de tamamlandı.

Ardeşen Fırtına Deresi üzerindeki yapay parkurdaki yarışlara 5 ilden C-1, K-1 dallarında 60 erkek ve kadın sporcu katıldı.

Final yarışlarının sonunda erkekler K-1 dalında Anıl Acar, C-1 dalında İsmail Demirci, kadınlar K-1 dalında ise Gamze Öztürk birinci oldu.

Yarışlarda dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Kadınlar C-1 dalında yarış yapılmadı.

Bu arada, yarışmaya Artvin'den katılan Enes Bedir Aytekin, antrenman yaptığı sırada ayağını kırdığı için yarışmadan çekilmek zorunda kaldı.

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, yarışların ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin durgunsu kano yarışlarında önemli bir yere sahip olduğunu, akarsu yarışlarında ise henüz beklenen düzeyde olmadığını belirtti.

Son yıllarda akarsu slalom kano yarışları için 6 yeni tesis yapıldığını ifade eden Mengütay, "Tesisleşme arttıkça sporcularımız da neler yapabileceğini gösteriyor. Son dünya kupasında yarı finale yükselme başarısı gösterdik. Avrupa şampiyonasında ilk madalyamızı aldık. Son yıllarda yapılan tesisleşme ile akarsu slalom kano yarışlarında sporcularımızın başarıları arttı" dedi.

Mengütay, tesisleşmenin yanında bazı eksikliklerin devam ettiğini vurgulayarak, "Özellikle tesislerin yanında kabinler ve barınaklar son derece önemli. Bunun yanında sporculara lojistik destek sağlanması gerekiyor. Yatırımlar arttıkça başarılar da gelecektir" diye konuştu.

Ardeşen'deki parkurun dünya standartlarına uygun olduğunu vurgulayan Mengütay, bu tür parkurların çoğaltılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA