Trabzonspor, Lazio Maçı Öncesi Moral Arıyor

Spor Toto Süper Lig'de oynadığı son iki maçı da kazanma başarısı gösteren Trabzonspor, sahasında oynayacağı Torku Konyaspor maçını kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor.

Bordo-mavili takım, rakibi karşısında 3'te 3 yapmanın hesaplarını yaparken sahasında oynayacağı Lazio maçı öncesi moral bulmak istiyor.
Ligde oynadığı son iki maçta Karabükspor ve Kayserispor'u 1-0'lık skorlarla geçen Karadeniz ekibi, sahasında ağırlayacağı ligin yeni ekiplerinden Torku Konyaspor'u yenerek üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürmek istiyor. Rakibi karşısında alacağı 3 puan ile camiada yakalanan olumlu havayı sürdürecek olan bordo-mavililer diğer taraftan ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Lazio karşısına moralli çıkmış olacak.

HEDEF SERİ GALİBİYET
Geçtiğimiz sezon seri galibiyet yakalamada sıkıntı yaşayan Trabzonspor, bu sezon aynı sıkıntıyı yaşamak istemiyor. Bordo-mavililer geçtiğimiz sezonun 29-30 ve 31 haftalarda üst üste galibiyet alabilmişti. Mustafa Akçay'ın takımın başına gelmesiyle birlikte yeni başarılara imza atan Karadeniz ekibi, Karabükspor ve Kayserispor maçları ardından Torku Konyaspor'da yenerek seri galibiyetlerini sürdürmenin planlarını yapıyor. Taraftarı önünde konuk edeceği Torku Konyaspor'u maçını kazanmak için kenetlenen bordo-mavili takımda ligde alınan iki galibiyet sonrası moral değerleri yükseltmeye çalışıyor.

SAHASINDA YENİLMİYOR
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig ve Avrupa ligleri olmak üzere sahasında bu sezon oynadığı maçları kaybetmedi. Bordo-mavililer Avni Aker'de bu sezon oynadığı 5 maçta yenilgi yüzü görmedi. Trabzonspor evinde Dery City 4-2, Dinamo Minsk 0-0, Kukesi'yı 3-1 mağlup ederken, ligde ise evinde oynadığı maçlarda Çaykur Rizespor'u 2-1 ve Karabükspor'u 1-0 mağlup etmişti.

AKÇAY KADROYU BOZMAYACAK
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Torku Konyaspor karşısında kadroda bir değişiklik yapmayı düşünmediği öğrenildi. Kayserispor karşısında sahaya sürdüğü ilk on biri yarın oynanacak olan karşılaşmada da sahaya sürmesi beklenen Akçay'ın Onur, Basingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Olcan, Zokara, Aykut Akgün, Malouda, Yusuf, Adrian ve Henrique şeklinde çıkması bekleniyor.

KONYASPOR İLE 25. RANDEVU
Trabzonspor ile Konyaspor, yarın yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 25. kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne dek iki takım arasında yapılan 24 maçta, bordo-mavili takım galibiyetlerde 12-6 üstünlüğü bulunuyor. 6 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Trabzonspor, söz konusu maçlarda 37 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 27 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti 1991-92 sezonunda bordo-mavililer 4-0'lık sonuçla elde etti.

Kaynak: İHA