Tekvandoda 10 Madalya

Türkiye, Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda 10 madalya elde etti.

Avrupa Tekvando Birliği tarafından Portekiz'in Porto şehrinde düzenlenen ve 45 ülkeden 418 sporcunun katıldığı Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda Türkiye, 3 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.

Şampiyonanın ilk gününde 5 milli sporcu tatamiye çıkarken erkeklerde Berkay Akyol Avrupa şampiyonu, bayanlarda ise Makbule Nur Korucu gümüş madalyanın sahibi oldu.

Türkiye, ikinci günde ise 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı. Bayanlar 52 kiloda Fatma Sarıdoğan Avrupa Şampiyonu, erkekler 51 kiloda Mert Erdoğan Avrupa ikincisi, erkekler 45 kiloda Deniz Dağdelen ile erkekler 48 kiloda mücadele eden Harun Tarhan ise Avrupa üçüncüsü oldu..

Milli takım, şampiyonanın üçüncü gününde de kürsüde yer aldı. Kaan Kılıç +78 kiloda kürsünün en üst basamağında yer alarak altın madalya kazandı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

Türk Genç Milli Takımı son gün üç bronz madalya daha kazanarak, toplamda 10 madalya ile şampiyonayı tamamladı. Son gün tatamiye çıkan Türk sporculardan, erkekler 78 kiloda Selman Nezir, bayanlar 55 kiloda Zeliha Ağris ile bayanlar 63 kiloda Sude Bulut, Avrupa üçüncüsü oldu.

Kaynak: AA