Mersin İdmanyurdu Galibiyetlere Devam Ediyor

PTT 1. Lig’in 7. hafta maçında İçel İdmanyurdu, kendi sahasında TKİ Tavşanlı Linyitspor'u 2-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu, galibiyetten dolayı oyuncularını kutlayarak, “Gerçekten 9 günde 3. maçımızı oynadık. Geçen son maçımızda kazandığımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra kazanılması gereken bir maçtı. Eğer o maçın değerinin anlaşılmasını istiyorsak bugün mutlak galip ayrılmamız gerekiyordu. Tavşanlı Linyitspor çok ters ve mücadele eden bir takım. Bunun bilinci ile sahaya çıktık. Maça çok iyi başladık. Maçta bence 1-2 verilmeyen penaltı ve 1 golümüz var. Arkadaşlarımız ikinci yarıda da ilk yarı olduğu gibi baskılı oynadı. Gol pozisyonları bulduk. Ancak bu sefer bunları yaparken arkada pozisyon vermedik. Belki de bu bizim için galibiyetten daha önemli. Çünkü geçtiğimiz haftalarda yine gol pozisyonu buluyorduk ama arkada pozisyon veriyorduk. Bugün bu olmadı. Bu şekilde bu sorunumuzu da yendiğimizi düşünüyorum. Önümüzde zorlu bir maç daha var. Bu maçı da kazanırsak yolumuzda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” dedi.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Emrah Bozkurt ise Tavşanlı Linyitspor’un zor bir ekip olduğunu bilerek sahaya çıktıklarını belirterek, “Bu maçın zor geçeceğin biliyorduk. İyi bir mücadele oldu. Gol olana kadar iki takımda kora kor mücadele etti. Şanslı bir gol bulduk ama maçın sonuna kadar tempomuz hiç düşmedi. Galibiyetlerimiz sürüyor. Artık İçellilerin ve şehrin önde gelenlerinin de takıma sahip çıkması lazım. Biz kararlıyız. Bu yolun sonunda inşallah Spor Toto Süper Lig’e çıkacağız. Bugün stada gelip bizi destekleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İçel İdmanyurdu’nun oyuncusu Nurullah Kaya da maç öncesi maçın zor geçeceğinin farkında olduklarını kaydederek, “Golü bulana kadar baktığımız da oyun dengeli gidiyordu. Gole kadar çok üretken olamadık ama iki takımda çok iyi mücadele etti. Deplasmanda aldığımız 3 puanın bize artı geçmesi için bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve bunu başardık” şeklinde konuştu

TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR CEPHESİ
TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Erol Tok, bugün iyi oynamadıklarını belirterek, “Ancak hakem çok kötü maç yönetti. İlk yarı İçel İdmanyurdu’lular bir pozisyonda her türlü itirazı yaptılar. Biz bunu yapsak sahamız kapatılırdı. Bizim her hareketimize hakem faul çaldı. İçellilere dokundu mu faul, bize tekme gelince devam. İkinci golde de hakem faulü bize vermesi gerekirken İçellilere verdi ve gol yedik. Biz biraz tere, emeğe saygı duyulmasını istiyoruz. Yoksa biz bu kadar kolay yenilmezdik” dedi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor’un kalecisi Metin Erol ise oyuna iyi başlayamadıklarını vurgulayarak, “İyi mücadele ettik ama sonunu getiremedik. Beklediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık. Bu mağlubiyeti hak ettiğimizi düşünmüyorum. Böyle olmamalıydı. Mağlubiyeti hakeme bağlamıyoruz ama çok iyi maç yönetmedi. Kötü oynadık ama en azından beraberlik alabilirdik” ifadelerini kullandı.

TKİ Tavşanlı Linyitspor’un oyuncusu Ahmet Topal da ellerinden geleni sergilediklerinin altını çizerek, “Hepimiz bir efor sergiledik. Ancak hakem maçı iyi yönetmedi. Bundan sonra hakemler maça daha iyi konsantre olarak çıkarlarsa bu tür sorunlarla karşılaşmayız. Artık bu maçı unutup önümüzdeki maçları kazanmayız” diye konuştu.

Kaynak: İHA