Koltuk Değnekleriyle Kupa İçin Büyük Çekişme

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Ampute Futbol Federasyon Kupası müsabakaları Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin santra vuruşu ile Merinos Stadı’nda başladı.

Ampute Futbol Süper Ligi 2012-2013 sezonunu ilk 4 sırada tamamlayan Ankara Yeni Mahalle Gençlik ve Spor Kulübü, İstanbul Özürlüler Spor Kulübü, Karagücü TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü ve Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü bu yıl ilk kez düzenlenen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Federasyon Kupası için karşı karşıya geldi. Günün ilk karşılaşması olan Karagücü TSK Rehabilitasyon Merkezi Spor Kulübü ile Kayseri Bedensel Engelliler Spor Kulübü arasındaki maç, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan’ın santra vuruşu ile başladı.

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Ampute Futbol Federasyon Kupası’na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa’da sporu üç temel hedefimiz arasına koyarken sadece amatör ve lisanslı sporcuları düşürmedik. Biz çocuk, yaşlı, engelli, kadın, 7’den 70’e herkesin spora yönelmesini hedefledik. Bu doğrultuda tesisler yapıyoruz ve etkinlikler düzenliyoruz. Bu müsabakaların da ilk kez Bursa’da yapılıyor olması bize ayrı bir heyecan verdi. Ben mücadele eden tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, ev sahipliği için Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Kaynak: İHA