Galatasaray, Çaykur Rizespor İle Berabere Kaldı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında kendi sahasında Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Antrenörü Claudio Taffarel, birçok pozisyona girmelerine rağmen sonuçlandıramadıklarını belirterek, “Mücadelenin sonucu beraberlik ancak sahada çok iyi oynayan bir Galatasaray vardı. Birçok pozisyona girdik. Ancak gol olmadı. Galatasaray iyi oynadığı, domine ettiği maçı sonuçlandıramadı. Son vuruşlara biraz çalışmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.

Birçok gol pozisyonundan yararlanamayan Burak Yılmaz'a da sahip çıkan Taffarel, “Kimse gol kaçırdı diye Burak'ı suçlamasın. O Türkiye'nin en iyi forveti aynı zamanda Avrupa'nın sayılı forvetleri arasında yer alıyor. Birçok pozisyona girdi. Mutlaka gol gelecektir” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Çalkantılı bir hafta yaşandı. Takımı nasıl motive ettiniz. Takımın Fatih Terim ile duygusal bağları vardı. Oyuncuları nasıl maça hazırladınız ?” sorusuna Brezilyalı antrenör, şu cevabı verdi:
“Fatih Terim'in Galatasaray tarihi için ne kadar önemli olduğunu kimsenin tartışacağını sanmıyorum. Fatih Terim burada çok önemli başarılara imza attı. Bu iki senede de yenilerini ekledi. Onun takımdan ayrılması kolay olmadı. Hocamızla oyuncular arasında özel bağ vardı. Artık yaşananları bir kenara bırakıp maça odaklanmak lazımdı. Bizde futbolcuları maça motive etmeye çalıştık. Motive etmekte de zorlanmadık. Bu maçta alınan bir puanı bu yaşananlara bağlamamak lazım. Oyun olarak kötü oynayan bir Galatasaray yoktu.”
Başka bir gazetecinin “Kendi geleceğiniz nedir. Çarşamba günkü Juventus maçında sahada olacak mısınız” sorusuna ise Taffarel, “Fatih Terim'e çok teşekkür ediyorum. Galatasaray'a beni tekrardan getiren, önemli başarılar yaşadığım kulübüme getiren kişidir. Ona çok teşekkür ediyorum. Fazla kalecilik antrenörlüğüm olmasa da bana güvendi. Biz kendi durumumuza gelince, ben Hasan Şaş ve Ümit Davala yarın ne olacağını düşünmüyoruz. Fatih Terim bize buranın yalnız bırakılmayacağını, bizim burada olmamız gerektiğini söyledi.

Yarın sabah yapacağımız antrenmana odaklanacağız. Yeni hoca gelir, ekibi gelir. Bizde alınacak karara saygı duyarız. Takımı yalnız bırakmamak için buradayız. Fatih Terim'in bize söylediği budur” diye cevapladı.

“Fatih Terim'den bu maç için taktik aldınız mı ?” sorusuna ise Taffarel, “Maçtan önce hocamızla görüşmemiz olmadı. Ancak ayrıldığı gün bile bize antrenman programını, nasıl oynamamız gerektiğini, rakibin nasıl oynayacağını söylemişti. Onun maça hazırlamasıyla bizimkisi bir olmaz” ifadelerini kullandı.

SNEİJDER: “HOCAMIZ FATİH TERİM'İN GÖREVDEN AYRILMASINI BANA BAĞLAYAN HABERLER VARDI. BENİM HOCAMLA ARAM ÇOK İYİYDİ”
Sarı-kırmızılı Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder, hafta başından itibaren Fatih Terim ile sorunlar yaşadığı yönünde haberler yazıldığını belirterek, “Hocamız Fatih Terim'in görevden ayrılmasını bana bağlayan haberler vardı. Benim hocamla aram çok iyiydi. Hala da Fatih Terim ile iyi bir dostluğumuz var” dedi.

Bu yönde çıkan haberlerin kendisini üzdüğünü aktaran Hollandalı futbolcu, “Herkesin önünde bir kez daha söylemek istiyorum. Benim ve tüm takım arkadaşlarımızın hocamızla arası iyiydi. Gittiği için çok üzüldük” ifadelerini kullandı.

Wesley Sneijder, Fatih Terim'in ayrılması sonrası zor bir hafta geçirdiklerini vurgularken, “Çok zor bir hafta geçirdik. Futbolda bu tip şeyler olabiliyor. Sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, çok iyi ilişkilerimiz olan hocamız ayrıldı. Sonrasında ise bu maça konsantre olmak kolay değildi. Yine de bana göre sahada iyi konsantre olmuş bir takım vardı. İlk yarıda iyi oynadık ve gol de bulduk. Belki 3-4 gol atabilirdik. Bunu başaramayınca, rakibimizin ikinci yarıda bulduğu bir golle berabere kaldık. Futbolda yakaladığınız fırsatları değerlendirmeniz gerekiyor, aksi durumda ise rakip sizi cezalandırıyor. Kazanarak, 3 puan alarak taraftarımızı mutlu etmek isterdik. Şimdi önümüzde önemli bir Juventus maçı var. Oraya moralli gitmek istiyorduk ancak bu gerçekleşmedi. Şimdi yaşananları bir kenara bırakmamız, Juventus maçına odaklanmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Sneijder, hafta içinde antrenmanda takım arkadaşı Eboue ile kavga ettiği şeklindeki haberlerin de doğru olmadığını kaydederek, “Beni ve Eboue'yi biraz tanıyan herkes, aramızda özel bir ilişki olduğunu bilir. Aramızda herhangi bir kavga veya tartışma olmadı. Zaten sürekli şakalaşıyoruz. Bizim için zor bir hafta geride kaldı ve bu tip dedikoduların çıkması normal. Ancak kesinlikle böyle bir olay olmadı” diye konuştu.

Maçtan erken çıkışına da değinen Sneijder, “Hafta boyunca biraz ağrım vardı. Bu ağrım maça ilk 11'de başlamama engel değildi, ancak ilk 30 dakika bunu tolore edebildim. Sonra ise tekrar ağrı hissettim. Yoğun bir periyoda giriyoruz. Önümüzde önemli maçlarımız var. Şampiyonlar Ligi'ndeki Juventus maçı öncesi de risk almak istemedim. Eğer risk alsaydım, belki takımdan daha uzun süre ayrı kalabilirdim. Kendimi koruma amaçlı böyle bir karar aldık ve çıktım” şeklinde konuştu.

Galatasaraylı oyuncu Sabri Sarıoğlu ise kötü bir oyun oynamadıklarını vurgulayarak, “İyi başladık, üstündük ve golü de buduk. İkinci yarıda bir duran toptan golü buldular. Yine pozisyonlara girdik. Maç farklı da bitebilirdi ama kısmet değilmiş. Son vuruş eksikliği olabilir, şanssızlık olabilir, ancak çok iyi oynadığımız bir maçta berabere kaldık, üzgünüz. Kendi içimizde bunu konuşup, Juventus maçına daha iyi hazırlanacağımıza inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA