Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu Hentbol Teknik Komite Başkanı Tom Christensen, "Trabzon'daki incelemelerden sonra 2014 Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonasının Trabzon'a ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu'na verilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğuna bir kez daha emin oldum" dedi.

Şampiyona için incelemelerde bulunmak üzere Trabzon'a gelen ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, Tom Christensen, Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala ve yönetim kurulu üyeleri, bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Pala, burada yaptığı konuşmada, 2014 yılında Trabzon'da gerçekleştirmeyi planladıkları Dünya Liselerarası Hentbol Şampiyonası için ISF yetkilileriyle çalışmalarının üçüncüsünü organize ettiklerini söyledi.

Trabzon'un okul sporlarında başkent olmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Pala, "Biliyoruz ki Trabzon, 4 bin yıllık bir tarihe sahip. Bu tarihi geçmişiyle beraber kültürüyle, eğitimiyle, sanatıyla bir dünya kentidir. Özellikle bu dünya kentinin, bütün dünya çocukları tarafından yakınen bilinmesi, tanınması bizim açımızdan son derece önem taşımaktadır" diye konuştu.

Coolen ise Trabzon'un bir spor şehri olduğunu ifade ederek, "Trabzon'da spor gerçekten yürekten yaşanıyor. 2011'de EYOF sırasında buradaydım. Çok büyük uluslararası organizasyonu bu şehrin yaptığını gördüm. Büyük organizasyonlarda yaşadığınız deneyimler, önümüzdeki yıl burada gerçekleştirilecek hentbol şampiyonasının da başarılı bir şekilde geçeceğinin bize tam desteğini verdi" dedi.

Christensen de organizasyonu tüm güçleriyle desteklediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Organizasyonumuzu, hentbolumuzu daha nasıl ileriye götürebilir, gelecekte daha başarılı olmak için neler düşünülebilir bu konuda çalışıyoruz. Trabzon'un her türlü detay olarak spor kompleksleri, konaklama imkanları, taşımacılık ve diğer konularda hazır olduğunu anladık. Geri kalan küçük detaylarda birtakım düzeltmemiz olacak ama önümüzde kalan zaman süresi içerisinde bunların hepsi iş birliği içerisinde giderilecektir."

Trabzon'a ilk geldiğinde spor salonlarındaki çeşitliliği gördüğüne dikkati çeken Christensen, "Spor salonları çeşitlliği içerisinde ilk ziyaretimden bu zamana kadar bir sürü değişimlerin, yeni salonların yapıldığını gördüm. Trabzon'daki incelemelerden sonra 2014 Liselerarası Dünya Hentbol Şampiyonasının Trabzon'a ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu'na verilmesinin ne kadar doğru bir karar olduğuna bir kez daha emin oldum" diye konuştu.

-"15 ve 18 yaş aralığındaki öğrenciler Trabzon'a gelecek"

Christensen, şampiyona için 15 ve 18 yaş aralığındaki öğrencilerin Trabzon'a geleceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Sporcu olarak gelen çocukların eğitimleri, şampiyona sırasında da devam edecek. Dünya şampiyonası aynı zamanda onların gözünde ISF'nin mentalitesi bazında eğitimin devam ettiği bir alan. Bu bağlamda yalnızca sporculara eğitim değil, maçları yönetecek hakemlere de bir eğitim şeklinde olacak şampiyonamız. Bu bağlamda maksimum 25 yaş grubu olmak kaydıyla dünyadaki ISF'ye üye ülkelerden buraya genç hakem çiftleri de gelecek. Onlara da eğitim verilecek, maçlardaki performansları gözlemlenecek. Bizler de gözlemci olarak bu arkadaşlarımızın maçlarını izleyeceğiz, onlar hakkında karar vereceğiz."

Şampiyonada görev yapacak Türk hakemlere de eğitim verileceğini belirten Christensen, bugüne kadar yapılmış ISF hentbol şampiyonalarının en iyisinin Trabzon'da düzenleneceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA