Chp, Sporda Şiddeti Tartıştı

CHP İzmir İl Gençlik Kolu 'sporda şiddet ve siyaset' konulu panelde, sporda şiddeti tartıştı.

Kültürpark İzmir Sanat Merkezinde gerçekleştirilen panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve partili gençler ile kalabalık bir misafir topluluğu katıldı.

Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Soydan’ın açılış konuşmasından sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Toprak gençlere ve katılımcılara şunları anlattı:
“Atatürk Olimpiyat Stadı'nda olan olayın hepimizi çok üzdüğünün farkındayız. Ama bir şeyin daha altını çizelim. Atatürk Olimpiyat Stadı'na konu gelmeden acaba bunun ayak sesleri var mıydı. Çünkü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kurulmak istenen tezgah, bir kulüp taraftarının Gezi olaylarında gösterdiği duyarlılığı nasıl sindirebiliriz, nasıl o ayıbı yok edebiliriz üstüne kuruluydu. Stadyumda o kapıların nasıl açıldığı meçhul. Seyirciler biletliydi deniliyor, hayır ona da katılmıyorum. Çünkü stada giren seyirci sayısı belli, biletli satış belli. Demek ki orada birilerinin eli uzanmış. Olay saha sıçradığında Çarşı taraftarının bir tanesi sahaya inmemiş. O grup gelmiş olayları çıkartmış gitmiş. Peki olayları 1453 denen grubun çıkartacağı belli miydi. Evet o da belliydi. İki gün önce 1453 denen grup sosyal medyada bir örgütlenme içerisine girmiş, görün bakın yarın ne yapacağız diye açık açık beyan etmiş. AK Parti iktidarı Türkiye’yi teslim aldığında dünya üçüncüsü bir futbol takımımız vardı. Dünya üçüncüsü bir futbol takımı teslim aldılar, bugün ön elemeleri bile geçemeyen bir takım haline geldi. 26 olimpik branş var, kaç branşta biz zorlamayla yarışlara giriyoruz 13 tane branşta. Olimpiyatları alamadık. Türkiye’nin olimpiyatları alması için yapılması gereken çok iş var, ama bunlar yapılmadığı için Türkiye’nin alması çok zor. Peki kim alır dediler, dilim varmıyor ama Tokyo açık ara alır dedim. Gezi’ye kimse bu suçu yüklemesin.”

Kaynak: İHA