Ampute Futbol Federasyon Kupası

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen "Ampute Futbol Federasyon Kupası" maçları, Bursa'da törenle başladı.

Federasyon Başkanı Demirhan Şerefhan, Merinos Stadı'ndaki törende yaptığı konuşmada, turnuvada, Ampute Futbol Süper Ligi'nde geçen sezonu ilk 4 sırada tamamlayan takımların yer aldığını bildirdi.

Bu kupayı ilk kez organize ettiklerini belirten Şerefhan, "Amacımız, milli takıma oyuncu veren takımlarımızın durumlarını görmek. Bu yıl Süper Lig'de 10, 1. Lig'de 12 takım mücadele edecek. Önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılarak derece kazanmak istiyoruz" dedi.

Şerefhan, turnuvaya ev sahipliği yapan Bursa Büyükşehir Belediyesinin yöneticilerine teşekkür etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise böyle bir turnuvanın kentte düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Bursa bir spor kenti. Belediye olarak 7'den 70'e herkese spor yaptırmak istiyoruz. Buna engelliler de dahil" diye konuştu.

Daha sonra Altepe ve Şerefhan'ın başlama vuruşunu yaptığı ilk maçta, Karagücü TSK ile Kayseri Bedensel Engelliler karşılaştı.

Hakem İsmail Aydın'ın yönettiği karşılaşmayı, 40| dakikada Mehmet, 49. dakikada Şirin'in attığı gollerle 2-0 kazanan Kayseri temsilcisi, finale yükseldi. Maçta, Karagücü TSK takımından Mehmet, 48. dakikada kırmızı kart gördü.

Kayseri Bedensel Engelliler, Ankara Yeni Mahalle Gençlik ve Spor Kulübü-İstanbul Özürlüler Spor Kulübü maçının galibiyle yarın Merinos Stadı'nda finalde karşılaşacak.

Kaynak: AA