'Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası' Rize'de Başladı

Rize'de, Türkiye Kano Federasyonunun 2013 yılı faaliyet programında yer alan "Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası" başladı.

Kano Federasyonu Rize Temsilcisi Hamza Dereci, gazetecilere yaptığı açıklamada, Fırtına Deresi'nde yapımı tamamlanmak üzere olan Vali Recep Yazıcıoğlu Kano ve Rafting Parkuru'nun bazı eksiklerinin olduğunu belirterek, "Eksikliklerimizi tespit edip, projenin sorunsuz şekilde tamamlanması için ilgili birimlere rapor sunacağız" dedi.

Dereci, şampiyonanın 6 kategoride yapıldığını ifade ederek, "Şampiyonaya 7 kulüpten 50 sporcu katılıyor. Bölge olarak baktığımız zaman Artvin, Rize, Trabzon ve Ordu illerinden gelen sporcular var. Türkiye'de bir ilk olan bu parkurun toplam uzunluğu 450 metre fakat biz bugünkü şampiyonada bunun 250 metrelik kısmını kullanacağız. Bu parkurun en büyük önemi, hava şartlarından dolayı artık kamplarımız iptal olmayacak ve düzenli şekilde antrenmanlarımızı yapabileceğiz" diye konuştu.

Akarsu sporlarına son yıllarda önem verildiğine dikkati çeken Dereci, şunları kaydetti:

"Akarsu sporlarına son 6 senedir önem vermeye başladık. Bugün de yapılan çalışmalar neticesinde 50 verimli sporcu yetiştirdik. İnşallah bundan sonra olimpiyatlara oyuncu yetiştireceğiz ve bu oyuncularımız ülkemize madalya kazandıracaklar. Federasyonumuzun tek amacı, olimpik düzeyde sporcu yetiştirmek ve olimpiyatlarda başarılı sonuçlar alarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek."

Dereci, şampiyonanın yarın yapılacak yarışların ardından sona ereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA