50| Dünya Okçuluk Federasyonu Kongresi

50| Dünya Okçuluk Federasyonu Kongresi'nde tek aday olarak başkanlık seçimine katılan Uluslar arası Olimpiyat Komitesi üyesi Prof. Dr. Uğur Erdener, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanlığına yeniden seçildi.

Belek'teki Xanadu Resort Hotel'de devam eden 50| Dünya Okçuluk Federasyonu Kongresi'nde başkanlık seçimi yapıldı. Başkanlığını sürdürdüğü federasyonun yarışına tek aday olarak katılan IOC üyesi Prof. Dr. Erdener, 95 ülkeden 93 ülkenin oyunu aldı.

Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya okçuluğunun şu anda tam planladığı noktada olduğunu, emin ve doğru adımlarla mesafe alındığını söyledi.

2012 Londra Olimpiyatları'nın dünya okçuluğunu zirveye taşıdığını ve hedeflerine ulaştığı bir ortama çıkardığını belirten Erdener, federasyon olarak elde edilen başarılardan onurlu, kaliteden mutlu olduğunu dile getirdi. Dünyada 156 ülkede okçuluğun geniş bir sporcu kitlesine sahip olduğuna değinen Erdener, Fransa'da 75 bin, İtalya'da 40 bin, ABD'de ise milyonlarla ifade edilecek sayıda sporcu bulunduğunu kaydetti.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu da Erdener'in çoğunluğun oyu ile yeniden başkan seçilmesinin, Türk okçuluğu ve Türkiye adına mutluluk verici olduğunu söyledi.

Erdener ile yeni adımlar ve gelişmeler yaşanacağına inandığını dile getiren Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Bu desteğin ardından dünya okçuluğunda yeni adımlar ve atılımlar bekliyoruz. Yeni kurallar geleceğini düşünüyoruz. Salondaki manzara dünya okçuluğu adına güzel mesajlar verdi. Türkiye'yi ve Türk sporunu tanıma adına önemli bir adım. Ülkemizde sporun hangi aşamada olduğu ve verilen değeri gösterme adına fırsat oldu."

Kongre, bugün sona erecek.

-Şampiyona yarın başlayacak

47. Açıkhava Büyükler Dünya Okçuluk Şampiyonası, yarın sıralama atışlarıyla başlayacak. Belek'te yapılacak şampiyonaya 77 ülkeden 448 sporcu katılacak. Türkiye'nin 6 bayan ve 6 erkek sporcu ile katılacağı yarışmada dünyanın en ünlü okçularının yanı sıra birçok olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcu da mücadele edecek.

Sıralama atışlarının ardından 2, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde yapılacak bireysel ve takım elemeleri ile devam edecek şampiyona, 5 ve 6 Ekim'de Belek Halk Plajı'nda gerçekleştirilecek finallerle sona erecek.

Kaynak: AA