Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası

Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası 7 farklı kategoride, 160 sporcunun katılımıyla Kocaeli'de başladı.

İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'ndaki şampiyonanın ilk gününde 60 yaş üzeri erkekler, genç erkekler ve genç kadınlar fitness ve atletik fizik, master bayanlarda ise body fitness kategorilerinde sporcular yarıştı. Üç gün sürecek şampiyona sonunda dünya şampiyonasına gidecek milli takım sporcuları belirlenecek.

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın iyi başladığını ve güzel bir ortamda devam ettiğini belirtti.

Kurt, şampiyonadan çıkacak sonuçlar neticesinde, Moğolistan'da yarışacak gençler ve masterler ile klasik vücut geliştirme kategorisinde Avusturya'da yarışacak ekibi ve Fas'ta yapılacak Dünya Vücut Geliştirme Şampiyanası'na katılacak milli takım sporcularının seçileceğini ifade etti.

Kurt, şunları söyledi:

"Takım halinde büyük başarılara imza atmak istiyoruz. Bu nedenle sporcularımızın tamamına şans vereceğiz. Çok kötü olmadığı sürece tüm sporcularımıza yurt dışında ülkemizi temsil etme, milli formayı taşıma şansı vermek istiyoruz. Şampiyona sonunda çeşitli kategori ve sıklette 30-35 sporcumuzu milli takıma seçmeyi düşünüyoruz."

Kaynak: AA