Tekmeleri Dünya Şampiyonluğu İçin Kalkacak

Yüksek rakımından dolayı Erzurum'u tercih eden Türkiye Karate Milli Takımı, Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Dünya Şampiyonası'na iddialı hazırlanıyor.

Tarihi Kiremitlik Tabya'da bulunan Türk Telekom Atlama Kuleleri'nde kampa giren, günde çift idman yapan karate milli takımında moraller oldukça yüksek.

Milli takım antrenörü Cengiz Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporcuların istekli ve azimli olduklarını, İspanya'dan dünya şampiyonu olarak dönmeyi hedeflediklerini söyledi.

Erzurum'da 3 hafta sürecek kampın adından İsviçre'de hazırlık müsabakalarına katılacaklarını belirten Çınar, şöyle konuştu:

"Erzurum'da 14 Ekim'e kadar kampımız devam edecek ve 18 Kasım'da İsviçre'de hazırlık müsabakalarına katılacağız. 21 Ekim'de tekrar Erzurum'a gelerek ikinci kamp dönemine başlayacağız. Dünya Karate Şampiyonası'na çok sıkı bir çalışma temposunda hazırlanıyoruz. İspanya'ya gidecek bütün sporcularımızdan madalya bekliyoruz ve madalyaların rengi ne olursa olsun hedefimiz dünya şampiyonluğu. Bildiğiniz üzere bir önceki şampiyonada genel klasmanda dünya ikincisi olmuştuk. Takım halinde çok iyi bir durumdayız ve moralimiz çok yüksek. Takıma Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile karate federasyonu tarafından çok büyük destek veriliyor. Bu desteklerin arkasından umut ediyorum dünya şampiyonluğu gelecek. Bunu başaracak güce ve kapasiteye sahibiz."

Çınar, Avrupa ve dünya klasmanında milli takımın yerinin belli olduğunu, takım halinde daha iyi yerlere geleceklerine dikkati çekti. Günde çift idman yaptıklarını vurgulayan Çınar, şunları kaydetti:

"Sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplam 4 saat antrenman yapıyoruz. Erzurum'da rakım yüksek ve birçok sporcumuz batıdan buraya geldi. Bu nedenle biraz zorlanıyorlar. Sonraki günlerde onlar da rakıma ayak uyduracak. Sporcularımızın azmi bize artı moral veriyor. Zaten sporcuların bu isteği ve arzusu olmazsa başarı gelmez. Herkes tek yürek olmak zorunda. Çünkü İspanya'da hem ülkemizi hem milli takımı düşünüyoruz. Bir spor adamı için mili formayı giyinerek, Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmak kadar daha güzel bir şey olamaz. Bu ayrı bir gururdur."

-"Sırada şampiyon olmak var"

Türkiye Karate Federasyonu Teknik Kurul Üyesi ve bölge temsilcisi Ahmet Çelebi ise İspanya'da işi şansa bırakmayacaklarını, sporculara güvendiklerini söyledi.

Kampa teknik ekip ve sporcularla 30 kişi katıldıklarını anlatan Çelebi, şöyle konuştu:

"Erzurum'un rakımı gideceğimiz yerde bize büyük katkı sağlayacak. İspanya'nın rakımını hesaba katarsak, Erzurum'un katkıları ortaya çıkacaktır. Daha önce katıldığımız Avrupa ve dünya şampiyonalarında aldığımız başarılar ortada. Sırada dünya şampiyonluğu var. Kampta hem Avrupa hem de dünya şampiyonalarında önemli başarılar elde eden sporcular var. Malezya'da Mısır birinci, biz ikinci olmuştuk. Şimdi inşallah Türkiye birinci olacak."

Kaynak: AA