Özil'i Alamadığı için kendisine kızgın

Almanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Bayer Leverkusen'de, kulüp başkanlığını bırakacak Wolfgang Holzhaeuser, Türk asıllı oyuncular Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ı yıllar önce transfer etmediğinden dolayı kendisine kızdığını söyledi.

Holzhaeuser, Alman basınında çıkan haberlerde, Bayer Leverkusen'in yıllar önce anlaşmaya varmasına rağmen Özil ve Gündoğan'ı transfer etmekten vazgeçtiğini belirtti.

Bu iki oyuncunun transferi konusunda cesaretli olamadığı için kendisine kızgın olduğunu vurgulayan Holzhaeuser, Özil ile 2008 yılında anlaştıklarını kaydetti.

O dönemde Mesut Özil hakkında basında olumsuz haberler çıktığını hatırlatan Holzhaeuser, teknik direktörü ile sorunu olan ve milyonlarca para isteyen 18 yaşındaki bir genç için 5,5 milyon avro verilip, verilmeyeceğini kendine sorduğunu belirterek, ''Ondan ne olacağını şimdilik bekleyelim' dedim'' ifadesini kullandı.

İlkay Gündoğan konusunda da Bayer Leverkusen'in 2011 yılında kendisi ve o dönemde formasını giydiği FC Nürnberg kulübü ile anlaştığını belirterek, ''Andre Schürrle düşünüldüğünden daha pahalıya geldiği için onu almadık. Bu konuda İlkay Gündoğan için 5,5 milyon avroyu elime almak için cesaret bulamadım'' diye konuştu.

Wolfgang Holzhaeuser, 15 yıl aradan sonra kendi isteğiyle 30 Eylül'de Bayer Leverkusen Kulübü Başkanlığından ayrılacak.

Kaynak: AA